Rhode gaat door als koploper

Sint-Oedenrode - Rhode kent een prima start van de competitie: de derde achtereenvolgende wedstrijd werd gewonnen – opnieuw wist de sterke achterhoede van Rhode de "0 " vast te houden en werd in een spannende wedstrijd tegen Helvoirt een fraaie overwinning behaald.

Het begin van wedstrijd was enigszins aftastend van beide kanten, over en weer werd met veel inzet strijd geleverd en werden er van beide kanten kansjes gecreëerd. De eerste grote kans was voor Helvoirt in de eenentwintigste minuut. Een niet te missen kans werd tegen de binnenkant van de paal geschoten en mocht Rhode van geluk spreken dat de 0 – 0 op het scorebord bleef staan. In het laatste gedeelte van de eerste helft had Rhode een licht overwicht, maar schoten van Kyron Brus en Mart Kruseman misten de precisie.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld: twee ploegen die in een hoog tempo voor de overwinning gingen, het spel golfde heen en weer, ook nu over en weer kansen om te scoren. Het was uiteindelijk Kyron Brus die, na goed voorbereidend werk van Geert Oerlemans, Rhode in de tachtigste minuut naar de overwinning schoot. Helvoirt drong nog wel aan, kreeg nog een kans via een vrije trap op 20 meter van het doel, maar gescoord werd er niet meer. De goed leidende scheidsrechter Stef Bogers uit Budel floot na drie en negentig minuten het einde van een sportieve wedstrijd, waarin Rhode uiteindelijk het aan het langste eind trok. Door de uitslagen van de andere wedstrijden gaat Rhode na drie wedstrijden met 9 punten fraai alleen aan de leiding in de tweede klasse.

Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen Heeswijk op het programma.