Domper voor MHC

Sint-Oedenrode - De dames van MHC Sint-Oedenrode trokken afgelopen zondag naar het Limburgse Venlo. De ploeg uit het zuiden van het land is al langere tijd een goede tegenstander waar de Rooise dames het vaak lastig mee hebben. Na een goede trainingsweek hoopten zij alles te kunnen geven.

Het eerste fluitsignaal klonk en helaas was het vrijwel meteen Venlo dat een punt wist te scoren. Binnen de minuut hing de 1-0 in de netten. Een domper voor de Rooise dames maar er moest doorgegaan worden. Vooraf aan de wedstrijd was afgesproken dat de dames half coart zouden spelen waarbij meer terug gezakt wordt op de eigen helft. Helaas wisten de dame uit Venlo door te drukken nog driemaal het doel te vinden. Slecht verdedigend werk en veel te weinig uitstraling zorgden er voor dat de dames met een 4-0 achterstand de rust in gingen. Coach Jan Kemps was totaal niet tevreden met het spel van zijn team. Er werd laks gehockeyd, er was niet genoeg energie en achterin zat men niet voor de man. Dat moest en zou beter gaan de tweede helft.

De tweede helft wisten de Rooise dames meer te creeëren. Vooral Dieke Gordijn speelde een hele goede wedstrijd. Haar acties via rechts leverden veel strafcorners op. Uiteindelijk werd er een benut door Anouk van Nistelrooij. Eindelijk. Het leverde Rooi kansen op maar helaas bleef ook Venlo scherp. De dames verloren uiteindelijk met 6-1. Een domper maar deze week wordt weer hard getraind voor de wedstrijd van aankomende zondag. Ditmaal tegen 'aartsrivaal' Hopbel uit Schijndel. Na de wedstrijd is het tijd voor de sponsorborrel op de club. Komt u de dames ook aanmoedigen?