Rhode wint tegen SSS'18

Sint-Oedenrode  - De eerste klap is een daalder waard, maar de tweede natuurlijk ook. Rhode deed zondag dan ook goede zaken door bij SSS'18 met maar liefst 0-3 te winnen.

SSS'18 komt uit de 1e klas, was bijna 10 jaar geleden al eens de tegenstander, maar voor de rest toch een onbekende. Het eerste wapenfeit was in de 1e minuut voor SSS'18 uit een corner, die niets opleverde. Een minuut later was Rhode uit een corner een stuk gevaarlijker. In feite was dit tekenend voor de hele wedstrijd. De gastheren combineerden aardig, maar dat leverde allemaal weinig op. Kyron Brus kopte in de 12e minuut een voorzet van rechts net naast. In de 17e minuut was er wel serieuze kans voor SSS'18, maar Roel Smeets kon via de borst de bal opruimen. In de 26e minuut kwam Rhode op voorsprong. SSS'18 verdedigde uit, maar Kyron Brus onderschepte de bal, en zijn dieptepass bracht Koen v.d. Zanden in stelling, die met een mooie actie zijn tegenstander uitspeelde en de bal in de hoek schoof, 0-1. Vlak voor rust was er nog een twijfelachtige aangeschoten hands bij Rhode, in het 16-meter gebied, maar de scheidsrechter zag er gelukkig geen strafschop in. SSS'18 begon met veel inzet aan de 2e helft. In de 50e minuut kwam Rhode goed weg toen een vrije trap voorlangs werd gekopt en de rebound ook niets opleverde. In de 60e minuut had Rhode geluk toen een voorzet over de lat rolde. In de 63e minuut was de volgende kans voor Rhode, Kyron Brus kopte een voorzet goed in de hoek, maar de keeper wist de bal te stoppen. Rhode kwam daarna ook weer beter in de wedstrijd en er kwamen ook kansen. In de 76e minuut viel de beslissing, Tim Stewart zocht uit een counter de achterlijn op, en hij legde de bal panklaar voor Mark v.d. Zanden, en die wist daar wel raad mee en liet de keeper kansloos, 0-2. In de 89e minuut was er opnieuw een goede kans, maar de rooise verdediging stak in goede vorm en wist ook nu erger te voorkomen. De bal werd vervolgens uitverdedigd, de keeper kwam ver uit, verkeek zich een beetje op de bal die over hem heen ging, en Koen v.d. Zanden pikte de bal op en kon eenvoudig zijn tweede treffer op het scorebord zetten, uitslag 0-3. A.s. zondag speelt Rhode de thuiswedstrijd tegen Helvoirt.