Afbeelding
Foto: Hans van den Wijngaard

Géén Humor in Meierijstad

Algemeen

Sint-Oedenrode - De afgelopen maanden is de organisatie van Humor in Meierijstad druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de eerste editie op 28 oktober in de Loop'r in Olland. Na enkele nieuwe tegenslagen hebben zij helaas afgelopen weekend besloten het evenement niet door te laten gaan.

Anderhalf jaar geleden ontving men een budget van de gemeente Meierijstad om een avond vol humor te organiseren en de dertien kernen hiermee te verbinden. Het afgelopen jaar is er veel overleg gepleegd met alle kernen om samen tot een geschikte datum en een gevarieerd programma voor deze avond te komen. Iedereen was enthousiast en het zag er naar uit dat men samen een topavond neer ging zetten.

Helaas hebben diverse artiesten om uiteenlopende redenen besloten toch niet deel te kunnen nemen aan deze avond. Weer anderen konden weer om andere redenen hun belofte niet nakomen. De organisatie is daarop naarstig op zoek geweest naar nieuwe deelnemers. Uiteindelijk bleek het niet te lukken op 28 oktober een gevarieerd programma uit alle kernen op het podium te hebben staan. Dit heeft de organisatie doen besluiten het evenement niet door te laten gaan.

"Als we de avond door zouden laten gaan dan doet dit geen recht aan het oorspronkelijke idee, aan de artiesten die op het podium staan en de bezoekers die deelname uit heel Meierijstad verwachten. Het zou geen afspiegeling zijn van het carnaval zoals dat in alle dorpen van Meierijstad gevierd wordt", aldus de organisatie. "We vinden het erg jammer dat we na al het harde werken dit besluit moeten nemen, wellicht dat er in de toekomst op een andere manier nog invulling aan gegeven wordt".

Kaartverkoop
Een aanzienlijk aantal kaarten zijn reeds verkocht. Degene die per mail tickets gereserveerd hebben ontvangen het geld terug op hun bankrekening. De tickets die zijn gekocht in de bar van de Loop'r kunnen daar ingeleverd worden tegen contant geld.