De hele nacht verbleven de toeristen buiten.
De hele nacht verbleven de toeristen buiten.

Roois gezin op straat na aardbeving

Algemeen

Sint-Oedenrode / Bodrum – Vannacht werden de Griekse plaats Kos en de Turkse badplaats Bodrum opgeschrikt door een zware aardbeving met een kracht van 6.7 op de schaal van Richter. Het Rooise gezin De Vries kreeg de schrik van hun leven. Ze verblijven op dit moment in Bodrum en wachten tot het woensdag is. Dan vliegen ze pas weer naar huis. Vooralsnog blijven ze verstoken van informatie van de reisorganisatie. "We horen niets. Slecht geregeld", zegt vader Stephan de Vries.

"Het ging hier als een gek tekeer vannacht", vervolgt hij zijn verhaal tegenover MooiRooi.nl. "We zaten precies in het epicentrum. Het was behoorlijk paniek. De rest van de nacht hebben we buiten gezeten. Er zijn al naschokken geweest en ze verwachten nog een zware schok van ongeveer 5 op de schaal van Richter." Op de foto is te zien dat Stephan en zijn gezin buiten op straat bivakkeren, samen met andere toeristen, ook uit Nederland. In Turkije vielen zeventig gewonden. Op het eiland Kos kwamen twee mensen om en raakten een paar honderd mensen gewond.
Vanuit de zee kwam door de schok een kleine Tsunami op gang. Stephan: "De straten in Bodrum stonden allemaal blank en ook het water van het zwembad steeg meer dan een meter." Gelukkig raakte niemand van het Rooise gezin gewond. Uiteraard had het wel een flinke impact. "Maar alles komt goed", eindigt Stephan positief.