Afbeelding

Tourspel vallers en uitvallers

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het Roois Tourspel heeft dit jaar maar liefst 761 deelnemende lijsten die strijden om de felbegeerde hoofdprijs.

Zaterdag 1 juli, de Tour was nog niet koud begonnen, en koud was het tijdens de tijdrit in Dusseldorf, en de eerste vallers en uitvallers konden worden genoteerd. 449 lijsten hadden een plekje ingeruimd voor Valverde. Hij was tenslotte een constante factor, een echte puntenpakker, een zekerheidje die altijd de Tour uitrijdt…..niet dus! Ook outsider Izagirre ging in dezelfde bocht als waar Valverde viel onderuit en ook daar kon een streep door. Gelukkig hadden slechts 70 lijsten hem in het team opgenomen. Na ruim een week zijn er inmiddels veel meer uitvallers van naam. Wat te denken van onze Nederlandse hoop Gesink, Demare, Porte, Cavendish, de Sagannen en nog een tiental anderen.

Dat Peter Sagan uitviel zal voor de deelnemers niet al teveel uitmaken omdat hij zowat op iedere lijst een plek heeft gekregen. Jurai Sagan viel ook uit. Omdat de broer van alleen op een lijst is opgenomen die gaat voor de laatste plaats werd dit geen groot nieuws. Complimenten trouwens aan Cafetaria de Mert. Dit team dat jaarlijks meedoet voor de laatste plaats staat na ruim een week nog netjes op nul punten. Een knappe prestatie tot nu toe maarrrr… Parijs is nog ver.

Lees meer in DeMooiRooiKrant van deze week.