Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Zevensprong 2017 bijna van start

Algemeen

Sint-Oedenrode - Dinsdag 18 juli start de 31e editie van de Zevensprong, de Rooise kindervakantieweek voor alle kinderen uit groep 3 en 4 van het basis- en speciaal onderwijs. De kerngroep is al sinds september vorig jaar druk met het organiseren van deze week. Vanaf dinsdag staan zo'n 50 vrijwilligers klaar om de 275 deelnemende kinderen iedere dag te begeleiden en een onvergetelijke week te bezorgen.

Vrijwilligers in het nieuw dankzij Bouwbedrijf van Stiphout
Op donderdag 6 juli vond de vergadering plaats voor alle vrijwilligers die dit jaar tijdens de Zevensprong een groepje begeleiden. De 50 vrijwilligers werden op de hoogte gebracht van het programma van dit jaar, en kregen een T-shirt, gesponsord door Bouwbedrijf van Stiphout.

Programma
Dinsdagochtend gaat de Zevensprong om 9.30 uur van start bij manege de Pijnhorst. Na een feestelijke opening beginnen de kinderen aan een sport- en knutselcircuit. Alle opdrachten en spellen heb met het thema "Superhelden in actie" te maken.
Woensdag is het tijd voor een Zeskamp waarbij de kinderen helemaal los kunnen gaan op grote luchtkussens. Daarnaast is er een spellencircuit in park de Kienehoef.
Donderdag vindt de traditionele busreis plaats. Waar de reis naar toe gaat blijft nog even geheim...
Vrijdagochtend starten de kinderen vanaf Mariëndael met een vossenjacht door het centrum. 's Middags is er een fantastische bingo. Daarna is er natuurlijk de prijsuitreiking en vindt de afsluiting plaats waarbij iedereen aanwezig mag zijn. U bent vanaf 15.20 uur van harte welkom bij Mariendaël.

Feestavond
Voor de kerngroep en de vrijwilligers start de Zevensprong maandag al. Na de voorbereidingen overdag vindt er 's avonds een feest plaats in café 't Kerkpleintje. Deze avond wordt gesponsord door 't Kerkpleintje, Cafetaria de Mert en Drankenhandel van Boxmeer. De avond is bedoeld om alle vrijwilligers bij voorbaat te bedanken, maar ook de onderlinge kennismaking staat tijdens deze avond centraal.

Emballage-actie Jumbo
Jumbo Sint-Oedenrode heeft al een paar weken een leuke actie. Met een lege flessensactie kunnen alle klanten de Zevensprong steunen door na het inleveren van de lege flessen, het bonnetje in een speciale box te stoppen. De gehele opbrengst vanuit deze actie komt ten goede aan de Zevensprong. De kerngroep hoopt natuurlijk dat een ieder de Zevensprong steunt en zijn lege flessen inlevert bij de Jumbo en het bonnetje aan hen doneert! De actie loopt de hele maand juli.

Tijdens de Zevensprong is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Ook kunt u de Zevensprong volgen via Twitter @zevensprongROOI, Facebook "Stichtingdezevensprong" of www.zeven-sprong.nl.