Afbeelding

Vier Rooienaren bij NK BMX

Algemeen

Sint-Oedenrode - In Assen werd zondag 2 juli het Nederlands Kampioenschap BMX gereden. Een wedstrijd waar je niet zonder meer zomaar aan mee mag doen, want je dient je hiervoor te kwalificeren.

Elke BMX-er kon in zijn of haar leeftijdsklasse een jaar lang punten verzamelen voor de Nationale Ranglijst. De beste 75% met een maximum van 32 rijders mochten deelnemen aan het NK. Er waren dus alleen maar heel goede rijders. Er waren vier Rooise rijders ruimschoots gekwalificeerd om aan deze wedstrijd te mogen deelnemen.
Voor Alex Veldt (Cruisers 45+) begon de dag helaas niet zo heel goed. Hij crashte meteen al in zijn eerste manche en finishte als zevende. In zijn tweede manche werd hij vijfde en de derde manche derde. Ook bij Kyro van Schijndel (Boys 14 jaar) verliep de dag helaas niet vlekkeloos.

Na een vijfde plaats in de eerste twee manches moest hij in zijn laatste manche knallen om nog enigszins kans te maken op de halve finale. Hij had kopstart, maar klikte helaas met één voet uit zijn klikpedaal en kon achteraan aansluiten, uiteindelijk werd hij zevende.

Bas Verhagen (Boys 14 jaar) was een goede kanshebber voor een finaleplaats dit jaar. Hij rijdt het hele jaar al erg sterk en was erop gebrand de finale te bereiken. Met een overwinning en twee keer een tweede plaats in de manches was hij op de goede weg. In de halve finale zat hij er goed bij, reed nog even op een derde/vierde plaats, maar werd helaas nipt vijfde.

Koen v/d Wijst (Elite Men) moest het eveneens opnemen tegen de top van Nederland en kreeg een heel zware bak voor de kiezen. Hij werd in de manches 6-6-7. De volgende wedstrijd is het EK in Bordeaux in het weekend van 15-16 juli. Hieraan zullen Kyro, Bas en Koen deelnemen.