Afbeelding

Kapsalon wordt Sapsalon

Algemeen

Sint-Oedenrode - "Een gratis sapje, pardon een blend, terwijl ik u knip/föhn/verf?" Een rare vraag als je in de stoel van de kapper zit? Niet bij de salons van mijnkapper.today. Daar loopt van 19 juni tot en met zaterdag 17 juli een zomeractie met de verse groenten- en fruitblends van Blend & Tasty. Een gratis sapje voor elke klant en een voucher voor korting op een sapkuur, pardon blendprogramma. Mooi haar heeft veel met gezonde voeding te maken, dus de link tussen de bedrijven was snel gelegd.

Mijnkapper.today, het regionale samenwerkingsverband van acht kapsalons waaronder Hoepelman Kappers, ziet mooi en gezond haar als een resultante van een gezonde levenswijze. Daarvan is voeding een belangrijke component. Vanuit deze gedachte heeft mijnkapper.today samenwerking gezocht met Blend & Tasty. Dit bedrijf maakt met groeiend succes blends: sappen en soepen van verse groenten en fruit, zaden en noten, verse groene kruiden en specerijen. Elk flesje is een vitamine- en mineralenbommetje, vol met vezels, antioxidanten en gezonde stoffen.

Je ziet 't, je voelt 't
Mijnkapper.today/Hoepelman Kappers wil zich met de actie graag onderscheiden, maar ook echt iets bieden aan haar klanten. Patrick Janssen van de keten: "Wij zien en voelen aan haar of het stevig en gezond is. En uit opleiding en ervaring weten we dat gezond haar samenhangt met wat je in je mond stopt. Nu bieden we – om te proeven – een flesje gezondheid gratis aan. Als het de klant bevalt en het idee erachter ook, kunnen ze een meerdaags programma volgen. Het draagt uiteraard ook bij aan de beleving in onze salons die grappige kleine flesjes vol met gekleurde sapjes."

Een weekje per maand
Jan-Willem van Kempen van Blend & Tasty laat het gebruik van de term sapjes lachend toe. "We begrijpen het wel, het zijn ook sappen, maar wel gemengde sappen van verschillende bronnen, daarom is blend beter op zijn plaats." Blend & Tasty, gevestigd in Vught, bezorgt aan een groeiende klantenkring blends en soepen, in de vorm van meerdaagse programma's. "Het is een waardevolle en gezonde start van een kuur of van een gezondere levensstijl. Sommige mensen doen het een weekje per maand om te 'resetten'. We grijpen de samenwerking met mijnkapper.today graag aan om weer bij andere doelgroepen onder de aandacht te komen. We zijn wel overtuigd van ons product, het is 100% puur natuur, gezond en vers."

Afhaalpunt
Blend & Tasty bezorgt zoals gezegd de blends en soepen aan huis of op het werk. Mijnkapper.today kiest ervoor om ook afhaalpunt te worden voor de producten. Dat is volgens Patrick Janssen om een goede reden. "Je kan ervoor kiezen je blends thuis te laten bezorgen, voor een klein bedrag, je kan ze ook met de fiets komen ophalen in onze salons. Het busje van Blend & Tasty hoeft dan aanzienlijk minder kilometers te maken, goed voor je conditie en goed voor het milieu dachten wij zo." De blends en soepen worden meerdere malen per week vers gemaakt, vroeg in de ochtend. Vervolgens worden ze bezorgd. Daar zit nooit meer dan vier uur tussen. Verser kan niet.