Het team van Hoepelman Kappers in Rooi.
Het team van Hoepelman Kappers in Rooi.

Op de koffie bij... Hoepelman Kappers

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Rooise burgers spreken vaak de verbazing uit dat er zoveel kappers zijn in Sint-Oedenrode. Blijkbaar zijn ze nodig, want veel kappers zitten er al jaren. Zo ook Hoepelman Kappers aan de Borchgrave. Ze hebben me uitgenodigd voor een bakje koffie, want de salon is met veel nieuwe dingen bezig. Stilstand is nu eenmaal achteruitgang, maar dat horen ze bij Hoepelman Kappers aan met vingers in de oren…

Door: Jeroen van de Sande

Ik weet nog dat ik enkele jaren geleden bij eigenaar Patrick Janssen was. Hij 'droomde' toen over meer samenwerken met andere kappers. Hem kennende is hij daar nu verder mee. Enigszins nieuwsgierig loop ik de salon binnen. Twee brede glimlachen achter de balie. 'Zo hoort het!' dacht ik snel voor ik mijn hand uit stak naar Mijntje en Irmo. Al snel begrijp ik dat Kevin met een klant bezig is en prompt komt ook Manon binnenstappen. Samen met Mijntje runt zij het filiaal in Sint-Oedenrode. 'Wat is het nieuws?' trap ik af. Onder een dampend kopje heerlijke koffie vertellen de dames honderduit.

Ondersteunt met een folder van Mediceuticals vertelt Manon over het product…. en over een zogenaamde Scopedag?!? Nooit van gehoord, maar gelukkig biedt de kapster uitkomst. "Dertig procent van de mensen kampt met hoofdhuidproblemen. Schilfers, vet haar en huid, psoriasis en nog meer. Daardoor kan haaruitval ontstaan. Met Mediceuticals bieden we een medicinale shampoo die de klachten wegneemt. Op 9 december aanstaande geven we een Scopedag. Dan komt er vanuit de leverancier een expert die met een microscoop naar de huid komt kijken. Op die manier kunnen ze de problemen goed diagnosticeren en behandelen. Iedereen mag er gratis gebruik van maken, maar wel op afspraak", tipt Manon. Uit de folder maak ik op dat het een kans is die je moet grijpen, want hoofdhuidklachten kunnen behoorlijk vervelend zijn.  Mediceuticals laboratories is een gecertificeerd farmaceutisch bedrijf, gespecialiseerd binnen de dermatologie. Het ontwikkelt en levert verzorgingsproducten die het haar en de hoofdhuid in een optimale conditie brengen en houden. ook worden doeltreffende behandelmethoden aangeboden voor een breed scala aan specifieke haar- en hoofdhuidproblemen.  

Toch is er meer. Ik zal niet zeggen dat ik het proef aan de koffie, meer aan mijn water. "Sinds kort werken we met meerdere kapsalons in de regio nauwer samen", verlengt Mijntje het gesprek. (Dus toch!) Ik werk bij een kapsalon in Veghel, maar omdat hier iemand zwanger is, ben ik tijdelijk hier gestationeerd. We wisselen dus personeel uit, maar ook kennis en halen meer voordeel uit inkoop. Daarnaast hanteren we hetzelfde online systeem voor het inplannen van onze klanten. Zo kunnen we samen succesvoller zijn!" De samenwerking is ontstaat tussen drie kapsalons van Hoepelman, drie van Van de Water en eentje van De Gruyter in Veghel. Via de website www.mijnkapper.today zijn de salons te bereiken. "Een aparte naam he?" zegt Mijntje terwijl ze het nog een keer uitspreekt. "Maar hij blijft wel hangen!" merkt haar collega terecht op.

Terwijl Kevin zich concentreert op een klant, ontfermt Irmo zich op een nieuwe gast. Vriendelijk staat hij hem te woord. Wat opvalt is de grote motor die de man recht voor de deur zet. Ideaal voor een origineel plaatje. 'Kom maar eens mee naar buiten. Ik weet iets voor de foto'. Enigszins aarzelend schuifelen ze richting de tweewieler. 'Een keer wat anders' roep ik tussen het klikklak-geluid door. Dat past wel bij Hoepelman Kappers. Iedere keer wat anders.