Afbeelding

Roois succes tijdens NK Archery Attack

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag 28 mei vond het eerste NK Archery Attack plaats in het Beach Stadion op het strand van Scheveningen. Vele ogen waren gericht op het Nederlands team met daarin Rooienaar Rick van den Oever en clubgenoot van Handboogvereniging Concordia Jan van tongeren.

Wat is Archery Attack?
Archery Attack is een combinatie van boogschieten, paintball en trefbal waarbij 2 teams de strijd met elkaar aangaan. Een veld van 24 bij 11 meter is verdeeld in 2 helften zoals bij Paintball. Ieder teamlid, uitgerust met een masker en een boog probeert met veiligheidspijlen, die verspreid liggen in het veld, de tegenstander te raken. Deze vorm van boogschieten is volkomen veilig, vereist tactiek en samenspel. Een perfecte activiteit voor een uitje met collega's, vrienden of familie.

Na een pouleronde van 3 wedstrijden stond het Nederlands team genaamd 'Zand erover' veruit bovenaan in zowel hun poule als het gehele veld van 24 teams. In de 1/8e finale kregen zij het voor het eerst lastig tegen een team sportieve en gemotiveerde studenten, maar werd de strijd beslist in het voordeel van Team Zand erover. De kwartfinales bestonden uitsluitend uit fanatieke boogschutters van bestaande verenigingen binnen de handboogsport. Terwijl de hitte toenam op het Scheveningse strand stoomden de heren na een spannend kwartfinale en halve finale door naar de eindstrijd. In de finale zouden zij het opnemen tegen een team van vedetten uit Limburg. In de eerste helft van de eindstrijd werden er weinig punten gescoord door de heren, bij een achterstand van 25-29 werd er van helft gewisseld. Nieuwe tactieken werden besproken in de rust en er werd alles op alles gezet om te winnen. Dit wierp zijn vruchten af waardoor Team Zand erover het eerste Open NK Archery Attack op hun naam schreef met een eindstand van 85 tegen 53.