Afbeelding

Summer van den Hurk derde van Nederland

Sport

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 20 mei mocht Summer van den Hurk, uitkomend voor Stichting Flik-Flak 's-Hertogenbosch, deelnemen aan het Nederlands kampioenschap Turnen. Dit mocht zij bij de pupillen 2, categorie N2. De beste 36 turnsters van Nederland hadden zich hiervoor weten te kwalificeren.

Summer begon sterk op vloer waar ze met 13.700 punten na de eerste ronde de tiende plaats wist te behalen. Na twee mooie sprongen, beloond met 13.450 punten, stond Summer elfde na twee toestelronden. Op brug, haar favoriete toestel, haalde ze met een mooie strakke oefening 14.350 punten. Goed voor het vijfde punt van de wedstrijd op dit toestel. Na drie ronden stond Summer op een knappe zevende plaats. Op het laatste toestel balk had Summer wat last van zenuwen. Ze knokte zich met een paar wankels door haar balkoefening en haalde op haar laatste toestel 12.850 punten. Summer eindigde uiteindelijk na een stabiele wedstrijd met 54.350 punten op een knappe twaalfde plaats allround van Nederland.

Op zondag 21 mei werden de toestelfinales geturnd bij het Nederlands kampioenschap pupil 2, N2 te Alphen aan de Rijn. De beste acht gekwalificeerde turnsters per toestel mochten hieraan deelnemen. Summer van den Hurk kwalificeerde zich eerder tijdens de halve finales voor de brugfinale Ze turnde een strakke oefening met drie prachtige reuzen draaien en een stabiel gelanden streksalto en wist hiermee 14.600 punten te scoren. Goed voor de bronzen medaille!