Rooise BMX-ers laten zich zien
Rooise BMX-ers laten zich zien

Derde AK wedstrijd in Berlicum

Sport

Sint-Oedenrode - Op zondag 14 mei werd in Berlicum de 3e AK wedstrijd van 2017 gereden. De wedstrijd telde in total 83 manches. Bij de Cruisers 30+ reed Alex Veldt in de manches 4-5-5. In de A Finale werd hij zesde.

Lex Veldt reed bij de open klasse 12/13 jaar in de manches 2-1-2 en met een derde plaats in de kwartfinale plaatste hij zich voor de halve finale waarin hij vierde werd. In de finale werd hij zevende. In zijn eigen klasse, Boys 14 jaar werd hij in de manches 3x5e. Bas Verhagen won in de open klasse 12/13 jaar alle 3 zijn manches. In de kwart finale werd hij tweede en met een overwinning in de halve finale plaatse hij zich gemakkelijk voor de finale waarin hij knap tweede werd.

Bij de eigen klasse, Boys 14 jaar won hij eveneens al zijn manches en werd tweede in de halve finale. In de A finale kwam hij helaas hard ten val. Kyro van Schijndel reed bij de open klasse 14/15 jaar, hij werd in de manches 2-3-3 en in de halve finale achtste. In zijn eigen klasse Boys 14 jaar werd hij in de manches 3-4-3. Jammer genoeg verprutste hij zijn halve finale waardoor hij achtste werd. In de B Finale werd hij tweede. De volgende wedstrijd is wederom een AK wedstrijd, deze wordt gereden op zondag 21 mei in Ammerzoden, ook hieraan zullen weer diverse Rooise BMX-ers deelnemen.