Afbeelding

Zorg Coöperatie Rooi wil dat HVT-regeling blijft

Algemeen

Sint-Oedenrode - Sinds 2015 kent de gemeente Sint-Oedenrode een speciale regeling voor huishoudelijke hulp, de zogenaamde Huishoudelijke Verzorging Toelage (HVT-regeling). Deze regeling staat open voor iedereen die 75 jaar is, de rol van mantelzorger vervult of een voorziening van de WMO heeft.

Het is een eenvoudige en overzichtelijke regeling zonder bureaucratische rompslomp. Op grond van deze regeling kan men voor een aantrekkelijk laag bedrag een professionele huishoudelijke hulp inschakelen. De gemeente betaalt het grootste deel van de kosten.

Na hierop geattendeerd te zijn door de zorgcoaches maken op dit moment diverse leden van Zorg Coöperatie Rooi naar tevredenheid gebruik van deze regeling. Het is echter een tijdelijke regeling, die zeer waarschijnlijk eind 2017 stopt. Gezien de positieve ervaringen zou Zorg Coöperatie Rooi het betreuren wanneer de HVT-regeling verdwijnt. Daarom heeft zij in de afgelopen week een dringend beroep gedaan op het college van Burgemeester en Wethouders van Meierijstad de regeling te verlengen en zo lang mogelijk te handhaven.