Ollandia pakt geen punten

Sint-Oedenrode - Voor beide teams de voorlaatste wedstrijd van dit seizoen. Voor zowel Elsendorp, een hoge middenmoter als voor Ollandia, een lage middenmoter stond er weinig meer op het spel. Voor beide teams geen promotie en/of periodetitels meer te behalen, dus de wedstrijd op sportpark De Dompt in Elsendorp zou zomaar een lekkere ontspannen pot kunnen worden.

Dat bleek echter heel anders uit te pakken. Het werd een wedstrijd met veel goed voetbal, uitstekende duels en scoringsmogelijkheden. Een fraaie partij voetbal waarin veel strijd werd geleverd. Al in de 1ste minuut werd Gerbe Dankers net buiten de 16 door 2 spelers van Elsendorp in de mangel genomen. De vrije trap die daarop volgde werd goed genomen door Rene Raaijmakers, jammer dat de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn ging. De eerste helft verliep evenwichtig, kansjes en kansen voor beide teams maar tot scoren kwamen beide teams vooralsnog niet. In de 35ste min kreeg Ollandia een corner te nemen en in de scrimmage die ontstond voor het vijandelijke doel kon Carlo Siemons met het puntje van zijn schoen de bal een laatste zetje geven, keeper op het verkeerde been en tergend langzaam leek de bal over de doellijn te rollen. Dat duurde Gerbe Dankers allemaal veel te lang en met een uithaal knalde hij de bal in de touwen. Jammer voor hem en zijn team maar het doelpunt werd gemaakt in buitenspel positie. Op slag van rust werd Stefan Erven door de strakke corner van Gerbe Dankers in scoringspositie gezet. Stefan Erven kopt rakelings over.

Door de coach van Ollandia waren geen wijzigingen doorgevoerd in de opstelling voor de tweede 45 minuten, ook het spelbeeld was niet gewijzigd. Uiteindelijk werd door Elsendorp de score geopend in de 54ste minuut. In de goed uitgevoerde aanval was Rik Hubers de afmaker. De mooie pass van Perry van de Waard was precies op maat en met zijn uitstekende balaanname zet hij zichzelf vrij voor doelman Tom Wouters. De lob was prima en Rik Hubers zet zijn ploeg op 1-0 voorsprong.

In de 75ste minuut was Elsendorp wederom dicht bij een treffer. Het afstandsschot van een Elsendorper werd op fantastische wijze door Tom Wouters tot corner verwerkt. Met deze goeie actie houdt Tom de spanning in de wedstrijd en de kans op een gelijk spel open. Met nog 10 min spelen is de combinatie Robert Erven/Gerbe Dankers de juiste combinatie die zorgt voor het gelijk spel. De voorzet van Robert Erven op Gerbe Dankers is perfect en ondanks dat Gerbe door zijn tegenstander in het doelgebied aan zijn shirt werd vast gehouden kon hij de bal met een rollertje over de doellijn werken. 1-1.

In de laatste min krijgt Elsendorp net buiten de 16 een vrije trap te nemen vanwege hands van doelman Tom Wouters. Perry de Waard gaat achter de bal staan en met een goeie trap net over de muur verschalt hij de doelman van Ollandia.