Afbeelding

WTC Gerry van Gerwen staat klaar voor 'Ollands Ruigste'

Algemeen

Sint-Oedenrode - Anderhalf jaar nadat de leden van Wielertoerclub Gerry van Gerwen besloten, dat het tijd werd om een volwaardige Mountainbiketocht te organiseren, is het zover. Komende zondag staat de eerste uitgave van 'Ollands Ruigste' op het programma. Een NTFU 2-sterren MTB-wielertoertocht over 40, 60 of 100 km met start en finish in Olland bij café 'D'n Toel'.

"Het is de eerste keer dat we een Mountainbiketocht organiseren", vertelt Winfried van der Bom. Hij is samen met zo'n 75 andere leden van WTC Gerry van Gerwen verantwoordelijk voor het reilen en zeilen komende zondag. "Ondanks dat het de eerste keer is, hebben we de lat voor ons zelf hoog gelegd. Alles moet tot in de puntjes verzorgd zijn. We denken dat, dat ook wel het geval is. Zo hebben we voldoende parkeerruimte geregeld voor de deelnemers die van verder komen en kunnen de renners zich na de finish douchen in de Loop'r. We hebben, net als bij de start van elke touretappe, een bus van onze sponsor ter beschikking. Daar kunnen de deelnemers zich inschrijven en na afloop afmelden. Als de deelnemers in de bus zijn, hoeven zij zich over hun fiets geen zorgen te maken, want we hebben een bewaakte fietsenstalling. Maar niet alleen de deelnemers kunnen zich na afloop douchen, ook de fietsen kunnen na afloop netjes worden schoon gespoten. Immers aan het einde van een Mountainbiketocht gebeurt het meer dan eens, dat niet alleen de renner, maar ook zijn of haar fiets helemaal onder de modder zit".

Deelname aan 'Ollands Ruigste' staat voor iedereen open. Inschrijven kan via de website van WTC Gerry van Gerwen (www.wtcgvg.nl) of zondag 23 april vanaf 7.30 uur aan de start bij café D'n Toel in Olland.

Lees woensdag het hele verhaal in DeMooiRooiKrant