Gerry van Gerwen stapt op 23 april als het even kan ook op de fiets
Gerry van Gerwen stapt op 23 april als het even kan ook op de fiets

Gerry van Gerwen over 'zijn' vereniging...

Algemeen

Sint-Oedenrode - Wielertoerclub Gerry van Gerwen is inmiddels een gevestigde naam in de regio. De club die ooit werd opgericht als supportersclub voor de toen nog Ollandse wielrenner Gerry van Gerwen, timmert al jaren aan de weg met mooie resultaten. Maar wat vindt de naamgever van die club er zelf allemaal van? DeMooiRooiKrant sprak met Gerry over de club en de activiteiten die dit jaar op het programma staan.

"Tja, als je amper twintig jaar jong bent, dan realiseer je je niet, wat het je doet als je in de zestig bent en er een club naar je vernoemd is", antwoordt Gerry op de vraag wat de Wielertoerclub voor hem betekent. "Je bent dan vooral met fietsen bezig, trainen voor wedstrijden en onderweg zijn naar coursen. Later had ik het druk met mijn bedrijf. Nu ik het wat rustiger aan kan doen en weer tijd heb om met de club te fietsen, zie ik bijna wekelijks wat voor mooie groep, enthousiaste mensen in al die jaren aan die club heeft gebouwd".

Gerry spreekt met respect over de toerclub. De leden zijn volgens Gerry een doorsnede van de maatschappij. Van huisarts tot metselaar en van manager tot gepensioneerde, je komt daar iedereen tegen en die gaan met respect met elkaar om. Maar het ook zeggen als dingen niet goed gaan. "Als ik iets niet goed doe of wat te hard fiets, dan zeggen ze dat. Alles wordt uitgesproken voordat het erger wordt. Dat is het mooie en ook de kracht van de club", vertelt Gerry.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant