Afbeelding

Klassiekers voor Rooise renners

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen weken waren de Rooise renners aktief in diverse klassiekers. Op 1 april mocht Youri van Esch in vallen in de Ronde van Noord West Overijsel. Youri die nog steeds onder behandeling is met zijn rug moest helaas na 40km het grote peloton laten gaan en zou uiteindelijk de finish niet halen.

Op 2 april stonden Jarno van Esch en Sep Schuurman aan de start in het Luxemburgse Dippach voor een UCI klassieker over 130km en 12 beklimmingen. Sep die niet helemaal fit naar Luxemburg was afgereisd reed toch lange tijd goed voorin maar moest helaas 30km voor het einde lossen bij het eerste gedeelte van het peloton en stapte even later uit koers. Jarno kwam na 1.5km te val maar wist als enigste toch weer terug te keren in het peloton. Na die val liep het niet super meer maar wist zich te handhaven in het 1e gedeelte vh peloton en werd uitiendelijk 38e.

Zaterdag 8 april reden Jarno en Sep een klassieker over 130km in Dronten, de Zuiderzeeronde. Daar waar het normaal altijd waait in en rond de polders van Dronten was het die dag windstil. Dit betekende natuurlijk een minder zware koers maar wel een hele snelle, ze reden de 130km af met een gem snelheid van 44 km/u. Na 6km hoorde we over de scammer al materiaalpech nr 145 en dat was Jarno. Een volle bidon was tegen de voorderailleur gekomen en het elektrisch schakelen zorgde ervoor dat Jarno niet meer groter kon rijden als 52X18!!! Voor de kenners, dit is een jeugdverzetje en dat met die snelheden. Sep red ondertussen een zeer sterke wedstrijd en was constant voorin te vinden. In de pelotonspurt achter de 6 leiders wist Sep een zeer knappe 15e plaats te behalen, klasse!! Jarno wist met zijn jeugdverzetje ook in het peloton te blijven en er zelfs de 30e prijs nog mee te behalen, bizar.