Afbeelding
Foto: Jeroen van de Sande

Attaque 1 na zege zo goed als kampioen

Sport

Sint-Oedenrode - Attaque 1 had voor de wedstrijd tegen NTTV 1 een voorsprong van 8 punten op naaste belager ROTAC '82 1. Door de ruime overwinning van het eerste en de nederlaag van hun Rossumse concurrenten is de kloof nu bijna onoverbrugbaar geworden.

Attaque 1 ging donderdagavond naar Nuland om aan te treden tegen NTTV 1, de nummer 5 in de stand. Leon Schepens, Menno van Os en Dirk Kastelijn hebben de laatste weken al laten zien dat ze in goeden doen zijn. Dit lieten ze opnieuw zien. De eerste 6 partijen werden allemaal gewonnen door de Rooise mannen. De overwinning was dus al snel binnen, maar omdat de mannen niet wisten hoe de stand van zaken was in Rossum moesten ze gewoon zoveel mogelijk partijen winnen. Dirk Kastelijn moest echter de zevende wedstrijd laten aan John Smits. Dit bleek uiteindelijk het enige wapenfeit te zijn van de tegenstanders en aan het einde van de avond kon er een 1-9 overwinning op het wedstrijdformulier genoteerd worden. ROTAC'82 1 verloor verrassend met 6-4 van hekkensluiter TTCV 5 en hierdoor is het gat nu 13 punten met nog 2 resterende wedstrijden. Een 7-3 overwinning tegen TTCV 5 volgende week is al genoeg om een week voor het einde van de competitie feest te vieren.

Waar er verwacht werd dat Attaque 1 makkelijk hun voorsprong zou gaan verdedigen weet men dat Attaque 2 nog moet aanpoten om kampioen te worden. Afgelopen vrijdag stond de topper tegen nummer 2, Flash 6, op het programma. Bij Attaque 2 speelden Leon Huijberts, Peter Verhagen en invaller Stefan Kerk. De eerste partij ging na 5 games en een wat grimmige sfeer knap naar Peter Verhagen. Een goed begin, maar dat kreeg geen vervolg. Flash 6 trok door naar een 4-1 voorsprong. De reeks nederlagen werd doorbroken door Leon Huijberts die een zwaarbevochten pot won in 4 games. Hierna liepen de Eindhovense tegenstanders toch weer uit naar 7-2, maar Stefan Kerk won knap de laatste partij van de avond met 3-0 waardoor Attaque 2 toch nog met 3 belangrijke punten huiswaarts ging. De voorsprong op Flash 6 is wel met 4 punten geslonken, maar nog steeds 6 punten, in deze fase van de competitie een vrij comfortabel verschil.

Attaque 3 hoeft zich geen illusies meer te maken. De achterstand naar de bovenste 2 ploegen is te groot om nog goed te maken. Het team moet nog wel oppassen voor de teams onder hen. Tegenstander woensdagavond waren 'de vrienden' van TTCV 9 dat de laatste plaats bezet. Het verschil tussen beide ploegen was voor de wedstrijd 8 punten, maar de Veghelse concurrenten wonnen het eerste duel met 4-6. Anne van de Sande begon tegen kopman Roland Renswoude en haalde er enigszins verrassend een overwinning uit. Stefan Kerk won vervolgens zakelijk van Christian van de Steen en Cliff van Driel won zeer verdienstelijk van Edwin Bakkum uit een verslagen positie. Nadat Stefan en Anne het dubbelspel zeer eenvoudig wonnen leek het geloof te verdwijnen bij het team uit Veghel en daarna was het eenrichtingsverkeer. Ondanks dat de mannen uit Veghel er nog een aantal keer dichtbij zaten wonnen de Rooise talenten alle resterende partijen en dus was de einduitslag een zeer belangrijke 0-10. Omdat ook nummer 5 ROTAC '82 3 met 10-0 verloor is Attaque 3 nu behoed van eventuele degradatie en is de strijd om plek 3 met Always Fair 2 ingezet.