Wat Piet betreft, komt  hier nooit een zendmast te staan
Wat Piet betreft, komt hier nooit een zendmast te staan

Olland is een witte vlek en wat Piet betreft blijft dat zo

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het bericht in DeMooiRooiKrant van afgelopen woensdag dat in Olland een 95 meter hoge 4G telecommast zou worden geplaatst, maakte nogal wat tongen los. De bijeenkomst hierover in de Toel die zaterdagochtend zou worden gehouden kreeg heel wat minder reacties. Bij het noteren van de afspraak in de agenda zal het dan ook veel mensen zijn opgevallen dat het die dag 1 april was. Ook Piet, zijn echte naam houdt hij liever voor zichzelf, was zich bewust van de datum. Toch was hij in d'n Toel en niet zonder reden. Piet is namelijk gevoelig voor elektrosmog, hij wilde wel eens kijken wie er zoal allemaal naar deze bijeenkomst zouden komen. Gezien het aantal reacties op Facebook zou dat wel eens heel veel kunnen zijn, of juist heel weinig, het werd het laatste.

Dat mobiel bellen en internetten een crime is in Olland is algemeen bekend. Zelfs een landelijke politieke partij vroeg hier enkele jaren geleden al aandacht voor. Een mast met 4G dekking tot over de Duitse en Belgische grens in Olland zou het Rooise kerkdorp voor eens en voor altijd op de mobiele kaart zetten. Wie het verhaal in onze krant van afgelopen woensdag goed las en bovendien de stelling van Pythagoras goed wist toe te passen en weet hoe radiogolven zich verplaatsen, die had snel door dat zelfs een 95 meter hoge mast geen telefonische dekking tot ver over de grens kan bieden. Het verhaal was dan ook te mooi om waar te zijn, althans voor de Ollanders.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

De bestuurder van deze auto nam wel de moeite om te kijken wie naar D'n  Toel kwam, maar vertrouwde zich zelf niet naar binnen te gaan