Afbeelding
Foto: Jeroen van de Sande

Attaque 1 overklast directe concurrent

Sport

Sint-Oedenrode - In de strijd om het kampioenschap in de 3e klasse poule L heeft Attaque 1 een mokerslag uitgedeeld aan concurrent Rotac '82 1. De nummer 2 was veel te sterk voor de koplopers: 9-1.

Voor de wedstrijd was het verschil tussen de Rossumse koplopers en de Rooise achtervolgers nog 2 punten. Het eerste onderlinge duel tussen beide teams eindigde in 6-4 van Attaque 1. De Rooise kopmannen hoopten in ieder geval de koppositie weer over te nemen. De eerste slag werd echter uitgedeeld door Rotac. Dirk Kastelijn verloor vrij verrassend van Marcel Wijgerse. Dit deerde Attaque 1 echter niet en vanaf dat moment was het eenrichtingsverkeer. Het team uit Rossum werd overklast door de Rooise mannen en de einduitslag was een afgetekende 9-1 overwinning voor Attaque 1. Leon Schepens is hierdoor nog steeds ongeslagen in deze poule. Menno van Os kende ook een sterke avond en bleef ook ongeslagen. Door deze overwinning staat Attaque 1 ineens souverein aan kop. Het verschil bedraagt nu 6 punten en lijkt in deze poule al bijna onoverbrugbaar zolang er geen uitglijders worden gemaakt.

Attaque 2 had al een grote voorsprong in de 4e klasse poule F en deze voorsprong kon dinsdagavond nog verder uitgebouwd worden. De wedstrijd tegen laagvlieger PJS 2 betekende ook de rentree van Henry van Casteren, die vanwege een blessure nog niet in actie was gekomen. Henry mocht gelijk het spits afbijten. Hij kon zijn rentree niet meteen belonen met een overwinning, want hij verloor van Henk Romme. Leon Huijberts en Frank van der Zanden kenden minder problemen met hun eerste tegenstander en ook het dubbel werd gewonnen. Daarna won ook Henry zijn eerste partij van het seizoen. Langzamerhand werd duidelijk dat Attaque 2 veel te sterk was voor hun Vughtse tegenstanders en dat was ook te zien aan de eindeuitslag: 9-1. Net als Leon Schepens bij team 1 is Frank van der Zanden na 12 partijen nog steeds ongeslagen. Leon Huijberts won ook al zijn partijen deze avond en Henry bekroonde zijn rentree met 2 overwinningen. Door het zware verlies van nummer 2 BSM 2 is de voorsprong nog groter geworden. Het verschil tussen Attaque 2 en de nieuwe nummer 2 Flash 6 is nu 13 punten.

Attaque 3 had een veel lastigere avond. Tegenstander was de gedeeld nummer 1 Taverbo 6. Daarbovenop kwamen ook nog personele problemen waardoor Bram Marinus en Stefan Kerk met 2 man aan de start verschenen. Ondanks dat begon Stefan Kerk sterk, maar hij kon tegen Walter Peltenburg een 2-0 voorsprong niet verzilveren. Bram Marinus had het lastig deze avond en verloor zijn eerste wedstrijd vrij ruim. Stefan liet daarna wel zien dat hij nog steeds in een goede vorm verkeert en won zijn overige 2 wedstrijden op overtuigende wijze. Bram kon helaas geen vuist bieden en verloor zijn 3 wedstrijden. De einduitslag was uiteindelijk 8-2 in het voordeel van het Boxtelse team dat hiermee weer alleen aan de leiding gaat. Attaque 3 moet Always Fair 2 weer voor zich dulden in de ranglijst, maar het gat naar de degradatiezone is nog steeds 6 punten.