Afbeelding

Belastingplannen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Vorige week dinsdag werden op Prinsjesdag de belastingplannen gepresenteerd. Wat hebben deze belastingplannen nu voor u en voor uw belastingaangifte te betekenen? Ik wil u graag de wijzigingen die voor u van belang zijn meegeven. Deze wijzigingen worden per 1 januari 2017 doorgevoerd.

- De ouderenkorting wordt verhoogd van € 1.187 naar € 1.292.
- De belastingvrije som in box III wordt verhoogd naar € 25.000 per persoon. Daarnaast verandert de berekening van de belasting die u moet betalen over uw vermogen. Nu wordt er nog één percentage gehanteerd. Vanaf 2017 komen er 3 vermogensschijven. Er wordt van uit gegaan dat u meer voordeel hebt over uw vermogen als dat vermogen groter is. Bij iedere volgende vermogensschijf wordt daarom een hoger percentage berekend om dat voordeel te berekenen.
- Vanaf 2017 is het mogelijk om maximaal € 100.000 te schenken aan uw kind of ieder ander, Zolang diegene tussen de 18 en 40 jaar is en deze schenking gebruikt voor de aankoop van een eigen woning, een verbouwing of aflossing hypotheek.
- De eigen bijdrage voor WMO wordt in 2017 verminderd.
- Tot slot nog een aanvulling op mijn eerdere column inzake de eigen bijdrage voor zorg. Het is mogelijk om de bijdrage te verlagen wanneer uw inkomen en/of vermogen na 2014 is gedaald. Het formulier hiervoor kunt u vinden op de website van het CAK.

Heeft u nog vragen? Loop op donderdag tussen 17.00 en 18.00 even binnen op Bastion 1-5. Er is dan een gratis inloopspreekuur voor fiscale vragen. Wij helpen u graag! Lucy Bax-Koenders RB, belastingadviseur bij Bekkers Accountants, www.bekkersaccountants.nl