De wijk Kienehoef
De wijk Kienehoef

Feestje in De Kienehoef tijdens Nationale Burendag

Algemeen

Sint-Oedenrode - De Nationale Burendag wordt 24 september gehouden en is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het doel is om buurten nog leuker en socialer te maken door met elkaar een leuke activiteit te gaan doen. Ook de wijk Kienehoef is plannen aan het maken.

"Dit kunnen we alleen doen met hulp van buurtbewoners. Het is dan ook een feest voor én door de buurt! Voor jong en oud", vertelt één van de organisatoren. "Het idee is als volgt: op zaterdagmiddag 24 september willen we op het veld rond basisschool De Springplank een leuke middag organiseren. We denken hierbij aan spelletjes voor kinderen, een open podium voor wie zijn muziek-of danskunsten kan vertonen, een hapje en een drankje etc. etc. Veel mensen kennen elkaar enkel van het voorbijgaan, maar op deze manier kun je je buurtbewoners beter leren kennen."

Heb je een leuk idee of wil je meehelpen? Graag! De organisatie kan allerlei handjes gebruiken. Denk aan: schmincken, nagels lakken, haren vlechten, foto's maken, opruimen, limonade schenken, versiering maken,  hapjes maken. Het kan in de voorbereiding zijn maar ook zeker op de dag zelf. Samen wordt er dan een heel leuke middag van gemaakt.

Kinderen kunnen zich opgeven voor optredens door middel van de intekenlijsten op de scholen "de Springplank" en de " Kienehoefschool" . Uitgebreide informatie vindt u op de facebookpagina Burendag de Kienehoef.