Afbeelding

Elvis Memorial Day viert tiende editie op nieuwe locatie

Algemeen

Sint-Oedenrode - De Elvis Presley Memorial Day is jarig. Dit jaar viert organisator Bernie de Brouwer samen met zijn bezoekers de tiende aflevering van het evenement. Dat gaat gebeuren op een nieuwe locatie. Alle afgelopen jaren werd het festijn gehouden in het Rooise centrum, maar er is gezorgd voor een frisse wind. Komende editie staat gepland bij De Vriendschap in Boskant.

Hoe is het evenement destijds gestart? Bernie de Brouwer is de aanstichter. De voormalige kroegeigenaar is een echte Elvis-fan. Toen hij café van Ouds had, kreeg hij een lumineus idee om zijn held te eren; een memorial day voor 'The King'. "Elvis is alles voor mij. Niet alleen voor mij, maar voor heel veel mensen in Nederland. Om hem te blijven herdenken, kwam ik met het plan om een Elvis Presley Memorial Day te organiseren", denkt Bernie terug. Hij laat de allereerste poster zien die hij destijds verspreidde. Op het Kerkplein groeide het evenement uit tot een Elvis-evenement van allure, wijd en zijd bekend. "Liefhebbers zijn al die jaren uit alle windstreken gekomen", vertelt de organisator. "Uit Den Haag, Amersfoort, Utrecht en zelfs uit Duitsland. Dat onderstreept hoeveel mensen er mee bezig zijn."

De Elvis Presley Memorial Day is niet meer weg te denken uit Sint-Oedenrode. Het staat bekend om haar gezelligheid. Veel mensen herinneren zich nog wel de editie van afgelopen jaar. Toen een ingevlogen dansvloer er voor zorgde dat de voetjes van de vloer gingen. "Zo'n dansvloer leggen we ook dit keer neer, op het Ritaplein", verklapt Bernie vast. Hij legt meteen uit waarom er voor gekozen is om naar Boskant te verhuizen. "Mocht het slecht weer worden hebben we bij De Vriendschap de mogelijkheid om naar binnen te verhuizen. We zijn erg blij met de nieuwe locatie, want het plein biedt veel mogelijkheden." Het klopt wat de Rooienaar zegt. Er is volop ruimte voor kramen, een dansvloer met podium, een 'hotspot' voor Mr. Barber, een zweefmolen en snoepkraam voor de kinderen en natuurlijk de tientallen oude auto's en een drietal USA-trucks die zich willen showen.
De organisatie heeft weer een knallende line-up geprogrammeerd. De verschillende dansgroepen die een bezoek brengen, kunnen los op de klanken van het befaamde King Size Trio (dit Nijnselse gezelschap trad ook de eerste editie op), Funky Brass en Mark Elbers. "Het zijn stuk voor stuk geweldige artiesten. We hebben er wederom hartstikke veel zin in! Komt dat zien!", nodigt Bernie uit.
Datum: 21 augustus vanaf 13.00 uur, De Vriendschap, Boskant