Manon van den Broek en Pater Pushpa poseren hier met de jongeren die de reis gaan maken.
Manon van den Broek en Pater Pushpa poseren hier met de jongeren die de reis gaan maken.

Op naar de Wereld Jongeren Dagen

Algemeen

Sint-Oedenrode - De Wereld Jongeren Dagen vinden dit jaar plaats in Krakau (P). Duizenden gelovige jongeren komen daar samen. Om feest te vieren, om te bidden, maar vooral ook om contact te leggen met elkaar. Ook uit Sint-Oedenrode en Son en Breugel gaat een flinke delegatie. Dit clubje jongeren zit op dit moment in Polen. Op de foto ontbreken nog vier Rooise dames. Marga Cooijmans wilde graag wat vragen van DeMooiRooiKrant beantwoorden.

Wat verwacht je van de Wereld Jongeren Dagen?
"Ik verwacht dat het een bijzondere ervaring is. Daarnaast is het leuk om andere gelovige jongeren te ontmoeten. "

Wat ga je daar ondernemen?
"De eerste week zijn we uitgenodigd in een parochie in Polen. We slapen daar in gastgezinnen. Zij hebben een heel programma voor ons opgezet. We gaan eerst naar Wadowitsche. Daar bezoeken we een karmelieten klooster. Daarnaast gaan we naar Auschwitz. De rest van het programma is ons nog niet helemaal duidelijk, maar we zijn heel benieuwd naar wat we allemaal gaan zien in Polen.

En de tweede week?
"De tweede week volgen we het programma van de Wereld Jongeren Dagen. Dit betekent dat we de stad Krakow zullen bekijken, er festivals zijn georganiseerd en we de week afsluiten met een openluchtmis en een avondwake met Paus Franciscus. We slapen op een veld met geschat één miljoen mensen. Ik verwacht dat dit heel indrukwekkend zal zijn."

Hoe is de voorbereiding gegaan?
"We hebben heel veel voorbereiding gehad op onze reis. We hebben samen sponsoracties gehouden om het geld voor de reis bij elkaar te krijgen en gezongen in verschillende kerken van deze parochie. We hebben een diner georganiseerd, spullen verkocht op de kerst- en jaarmarkt. Daarnaast hebben we voorbereidingen gehad om elkaar beter te leren kennen. Een van die voorbereidingen was een kennismakingsweekend waarbij we informatie hebben gekregen over de reis, spellen hebben gedaan, verschillende vieringen hebben bijgewoond en op een leuke en gezellige manier elkaar hebben leren kennen. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in."