Afbeelding

Tien meter is wel erg hoog…

Algemeen

Sint-Oedenrode - In februari won groep 3B van de Odaschool een clinic schoonspringen. Klasgenootjes Lita van Weert en Lindsey van Dijk pakten een mooie gouden medaille tijdens het EK synchroon Bommetje, onderdeel van de Senet Diving Cup. En naast een medaille mocht ook de hele klas een keertje komen springen.

Afgelopen woensdag was het dan eindelijk zover. Met alle kinderen vertrokken ze onder schooltijd naar het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion voor een kijkje in de keuken van het schoonspringen.

Ze begonnen met een warming-up in de zogenaamde droogruimte: rennen, huppelen, koprollen, lenigheidsoefeningen en springen van de 'droge duikplank'. Ofwel springen in een grote bak gevuld met schuimblokken in plaats van met water. Dat was voor iedereen een heel nieuwe ervaring en natuurlijk erg leuk om te doen.

Met de spieren opgewarmd, mochten de kinderen de springtoren op. Steeds een platform hoger tot uiteindelijk de 10 meter werd bereikt. Een enkeling bleef bij de trap, maar de 'dare devils' gingen vooraan op het platform liggen en gluurden over de rand. Ze bleven natuurlijk netjes droog tot ze weer beneden waren, want je moet wel een ervaren springer zijn, wil je van die hoogte naar beneden springen.

De trainers van PSV Schoonspringen hadden een leuk circuit voorbereid waardoor de kinderen diverse basisoefeningen deden vanaf de startblok, de 1-meter plank, het 1- meter platform en vanaf de kant met behulp van een trampoline. Wat hadden de kinderen een lol en wat deden ze het allemaal goed. Tot slot sprongen de dappere groep 3-leerlingen allemaal van de 3 meter-plank en werd de clinic afgesloten met het bubbelbad. De dag kon niet meer stuk!


Afbeelding