Afbeelding

Natuurlijk! Sint-Oedenrode Jaarmarkt dit jaar nog groter

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op zondag 26 juni is het centrum van Sint-Oedenrode weer het decor voor een van de grootste en gezelligste jaarmarkten van Nederland. Het gehele centrum van Sint-Oedenrode zal deze dag gevuld zijn met kramen, marktkooplieden, muzikanten en natuurlijk heel veel bezoekers.

Wie er op zondag even lekker tussenuit wil mag de jaarmarkt in Sint-Oedenrode zeker niet missen. Om 10.00 uur in de ochtend openen de ruim 250 kraamhouders hun winkels op planken voor de verwachtte vijftienduizend bezoekers. Al vroeg in de ochtend loopt het publiek schouder aan schouder te slenteren over een kilometers lang parcours. Met een aanbod variërend van kleding en boeken tot cosmetica, planten, fruit en zonnebrillen, probeert iedere kraamhouder de langs slenterende menigte voor zich te winnen. Ook de echte standwerkers, die slechts één product op een ludieke manier aan de man proberen te brengen, zijn dit jaar van de partij. Of het nu lijm of schoenpoets is, het valt niet te ontkennen dat het een kunst is hoe deze standwerkers hun waar aan de mens brengen. Uiteraard hebben ook Rooise winkeliers alles uit de kast gehaald om hun winkel te promoten. Alle winkels zijn deze dag geopend en er zijn leuke acties voor de consumenten.

Mocht je kleding, huishoudelijke apparatuur en prullaria genoeg hebben, dan is ook de muziek reden genoeg om de Jaarmarkt te bezoeken. Op het kerkplein dat speciaal is omgedoopt tot muziekplein zorgen verschillende bands en groepen voor een muzikale omlijsting van de dag. Diverse muziekverenigingen, kapellen en smartlappenkoren maken hun opwachting op het podium voor de kerk. De grote terrassen in het centrum van Sint-Oedenrode bieden uitkomst wanneer de benen uitgeput raken. De kinderen kunnen zich vermaken met een ritje op de echte pony's óf de houten pony's in de draaimolen. Dat de Rooise jaarmarkt al jaren een begrip is in de weidse omtrek blijkt wel uit het feit dat diverse marktkooplieden al ruim 40 jaar deelnemen aan dit evenement, evenals de jaarlijks terugkerende oude ambachten zoals mandenvlechten en stoelen matten. Ook zal er dit jaar in de Martinuspassage een live dam- en schaaktoernooi worden georganiseerd door de Rooise dam- en schaakvereniging. Daarbij zal tevens een levensgroot schaakspel te bewonderen zijn. De Rooise Jaarmarkt wordt georganiseerd door Ondernemingsvereniging Rooi 2000 en vindt plaats in het centrum van Sint-Oedenrode. De Jaarmarkt begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving van het centrum.