Afbeelding

Vijftigers aan het woord…

Algemeen

Sint-Oedenrode - In aanloop naar de 50 jarigen reünie halen we herinneringen op uit de basisschooltijd met (oud) Rooienaren die dit jaar 50 worden of net 50 geworden zijn. We laten leerlingen herinneringen ophalen aan vroeger en we laten ze vertellen hoe het nu met ze gaat. Deze keer is gekozen basisschool Eerschot. Aan het woord is Ghislaine van Erp Kruse.

Hallo Rooienaren!
Ondertussen ben ik al ruim dertig jaar weg uit Rooi, en al bijna 11 jaar weg uit Nederland. Maar Rooi is nog altijd 'mijn dorp'! Ik ben geboren op de Hoge Vonderstraat en toen ik drie was zijn we naar de Johanna van Brabantlaan in Eerschot verhuisd. Ik en mijn broer Roderick hebben allebei op de kleuterschool in de Heistraat gezeten.

Een van de dingen die ik me nog het beste herinner van de kleuterschool was dat we op vrijdag de stoelen moesten poetsen, de stoel op zijn kop op je tafel en dan met een doekje de poten laten blinken! Een andere goede herinnering is spelen in het hooi bij van der Kallen die hun boerderij op de Sluitappel hadden, zij hadden een stuk ijzer in een T van de zoldering hangen waar we op schommelden, ik kreeg die tegen mijn hoofd, maar had er verder geen last van en we speelden gewoon verder. Later vroeg mijn moeder hoe het kwam dat ik verf in mijn haar had, bleek dus dat ik een gat in mijn hoofd had, niks van gemerkt!

Hierna ben ik naar de Maria Goretti school gegaan. Mijn klas was het eerste jaar dat de school 'gemengd' werd. Ik had meerdere vriendinnetjes waar ik veel mee speelde, Ilonka Askamp, Nicole Giezen, Franka van de Berk, Dianne de Laat en Marie-José de Leijer zijn enkele namen die meteen in me opkomen. Heel vaak ging ik op woensdag met Marie-José mee naar de manege. Een van de spannende dingen die ik me daarvan herinner is dat we eens achter de manege in het bos onder de picknicktafel zijn gaan zitten terwijl er paarden overheen sprongen.

Lees woensdag meer in DeMooiRooiKrant

Afbeelding