Afbeelding

Nijnsel B1 redt het 'net niet'

Algemeen

Sint-Oedenrode - Na maar liefst negen overwinningen in de bekercompetitie, die eind augustus 2015 begon, trad Nijnsel/TVE Reclame B1 aan in de finale. Tegenstander was RVU B1 uit het Zuid-Limburgse Meerssen en de wedstrijd vond plaats op het sportpark van Schijndel/DE WIT. Honderden (!) in het geel-blauw uitgedoste Nijnsel supporters omzoomden het hoofdveld van Schijndel.

In de eerste fase van de wedstrijd waren de Limburgers duidelijk beter; meer balbezit en meer dreiging. Nijnsel kon op dat moment niet veel meer dan 'tegenhouden'. In diezelfde beginfase ontstond er een situatie waarbij je als scheidsrechter kunt beslissen om door te laten voetballen of een vrije trap te geven aan Nijnsel. Tot verbazing van vriend en vijand gaf hij echter een vrije trap aan RVU waaruit het (enige) doelpunt ontstond. Zuur!
Na de pauze waren de teams nagenoeg gelijkwaardig. Nijnsel hanteerde zoals vaker 'de lange bal' maar de snelle voorwaartsen zaten redelijk in de tang van het Limburgse team. De Nijnselse verdediging stond als een huis. De wedstrijd werd almaar rommeliger omdat veel ballen aan alle kanten het veld uitvlogen en niet of niet snel meer terug kwamen. Ook zorgde de warmte voor de nodige krampverschijnselen. Dat is natuurlijk in het voordeel van het team dat een voorsprong koestert, lekker het tempo eruit halen.
In de slotfase maakten de Zuid-Limburgers nog enkele forse overtredingen die normaliter tot een uitsluiting van tien minuten moeten leiden maar de leidsman uit Limburg (!) bedekte alles met de mantel der liefde.
De eindstand werd dus 0-1 in het voordeel van de Meerssenaren en daar moest Nijnsel het mee doen. Jammer, er had meer ingezeten, ofschoon een overwinning nooit dichtbij was. Na het verbijten van de teleurstelling kwam toch de realiteitszin weer terug en konden de spelers en de begeleiding met een bescheiden glimlach terugkijken op een zeer succesvol bekertoernooi.
'Nijnsel B1 Cupfighters', stond er op de shirts en daar was geen woord van gelogen.