Afbeelding

Het lange Taalweekend is begonnen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Net zoals dat het voor een lang weekend geldt, zo geldt het ook voor het taalweekend. Het begint al op donderdag en het duurt tot maandagavond. Donderdagavond begon het taalweekend met de taalpubquiz in café het Dommeltje.

De officiële opening van het taalfestijn gebeurde door burgemeester Peter Maas, die het belang van taal onderstreepte. "Taal is een kwestie van afspraken met elkaar maken en dat is in elke cultuur anders", zo vertelde de burgervader. Daarbij wees hij ook op de rol die de taalwerkplaats heeft bij de inburgering van andere culturen in onze gemeente.

Aansluitend sprak de 'Stadsdichter van Slabroek' of te wel Mark van de Veerdonk. Met zijn soms scherpe uitspraken, maar taalkundig altijd correct geformuleerd, kreeg hij de lachers al snel op zijn hand. Een goede start voor de Taalpubquiz, die daarop volgde. Met vragen zoals: "hoe groot is de woordenschat van de gemiddelde volwassene?', werd van de deelnemers meer gevraagd dan alleen taalkenis

Na de taalpubquiz staat vrijdagavond de film 'The Reader' op het programma, is er zaterdag onder andere een taalmarkt met onze Rooise stadsdichter Julius Dreyfsandt zu Schlamm en zondag een literaire lunch bij de Gouden Leeuw. Maandag wordt het taalweekend afgesloten met het Groot Roois Dictee in zaal en Maas en Dieze van Odendael.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding