Het taalweekend vindt vooral op de Markt plaats
Het taalweekend vindt vooral op de Markt plaats

Taalweekend bijna van start!

Algemeen

Sint-Oedenrode - Van 2 tot en met 6 juni vind het Taalweekend plaats in Sint-Oedenrode. Tijdens dit weekend zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden die te maken hebben met taal.

Op donderdag twee juni wordt het weekend geopend door Burgemeester Maas en Mark van den Veerdonk. Na deze opening vind er een gezellige taalquiz plaats in D'n Dommel. De quiz start om 20.30 uur. Op vrijdag drie juni is er een filmavond met de film The Reader in de ontmoeting van Odendael. Deze avond start om 19.00 uur.
Op zaterdag vier juni zijn er verschillende plaatsen in de tent op de Markt. Om 13.00 uur start de prijsuitreiking van de schrijfwedstrijd en vindt er een taalmarkt plaats. Om twee uur zal Wim Daniëls het woord nemen. Om 15.00 uur is er opnieuw een taalmarkt bij het Paperas. Ook Julius Dreyfsandt is hierbij aanwezig om zijn kennis over te dragen. Om 19.30 uur geeft Rein Brugman zijn boekpresentatie. Luuk's Poppentheater is van 13.00 uur tot 16.00 uur aanwezig om de kinderen te vermaken. Op zondag vijf juni is er om 12.30 uur een literaire lunch bij De Gouden Leeuw. Om 14.30 uur vertelt Schrijfgroep Impesant over Rien Raavens in de tent op de markt. Om 15.00 uur kunt u genieten van Muziekgezelschap Cohda. Om 16.00 uur wordt de presentatie: Mooie mensen in Mooi Rooi, gegeven door Jan van der Heijden.
Om af te sluiten is er op maandag zes juni in de Maas en Dieze op Odendael een Groot Roois Dictee.
Het belooft een interessante, gezellige en bovenal leerzame week te worden!