Afbeelding

Hell's Highway Run in gesprek met Marco Kroon

Algemeen

Hell's Highway Run vindt plaats in recreatiegebied de Vlagheide. Laat dit nu net een gebied zijn met historisch achtergrond. Het is de plek waar de eerste luchtlandingen van Operation Market Garden door de geallieerden plaatsvonden. Soldaten vochten zich een weg naar de Corridor om via die weg de bruggen bij Nijmegen en Arnhem te veroveren. De geallieerde soldaten gaven die weg een eigen naam: "Hell's Highway".

Samenwerking met Defensie
"Met de geschiedenis in ons achterhoofd was samenwerking zoeken met Defensie voor ons een logische stap", aldus één van de organisatoren. "Maar niet zo'n hele gemakkelijke stap." De organisatie heeft echt wel wat moeite moeten doen om de juiste lijntjes te vinden binnen Defensie. Gelukkig kreeg Schijndelnaar Marco Kroon lucht van dit prachtige evenement. Hij was meteen enthousiast. "Natuurlijk werk ik graag mee aan zo'n mooi initiatief", vertelt Marco Kroon enthousiast. "Hell's Highway Run heeft als doel bewoners uit Meierijstad te verbinden. Wat is er nu mooier dan dit te doen op een sportieve manier. Vertrouwen en samenwerken zijn immers ook de kernwaarden van Defensie." Onlangs verscheen het tweede boek van Marco Kroon. In DANGER CLOSE beschrijft hij diezelfde kernwaarden van Defensie tot in detail.

Goede doelen
Marco is ook erg enthousiast over het feit dat Hell's Highway Run goede doelen aan haar evenement heeft verbonden. "Er zijn al genoeg mensen die tussen wal en schip dreigen te vallen in deze maatschappij. Hartstikke goed dat de organisatie van Hell's Highway Run hier oog voor heeft." De gratis sportdag op vrijdag voor scholieren uit Meierijstad juicht hij enorm toe. "Het is belangrijk voor de jeugd om te ervaren hoe leuk sporten is."

Defensie aanwezig bij Hell's Highway Run
Marco heeft zich er wekenlang hard voor gemaakt dat Defensie zichtbaar aanwezig is op het evenement. "Op een evenement als dit mogen wij niet ontbreken. En al helemaal niet in mijn eigen dorp", lacht hij. Defensie is op vrijdag op verschillende manieren zichtbaar tijdens de Hell's Highway Run. Hoe dat zal zijn blijft nog even een verrassing. "Uiteraard ben ik er zelf ook", aldus Marco.

Wil jij er ook bij zijn? Inschrijven kan nog steeds! www.hellshighwayrun.nl