Afbeelding

Pianospelen met de paplepel ingegoten

Algemeen

Sint-Oedenrode - Hij heet De Jong, al is hij niet meer piep. "Maar pianospelen houdt je jong" reageert de kwieke tachtigplusser gevat. De toon is gezet.

Voor zover Han de Jong weet, is hij op dit moment nog de enige oorspronkelijke bewoner van de Zwembadweg. "We hebben veertien jaar op de Hildewarelaan gewoond, in 1976 werden de nieuwe huizen op de Zwembadweg opgeleverd en zijn wij er meteen gaan wonen. Ja, in veertig jaar gebeurt er natuurlijk heel veel."

Wie binnenkomt bij de Jong weet meteen waar hij aan toe is. Vanuit de entree kijk je recht op de grote, glimmende, zwarte vleugel midden in de woonkamer. Dit is een echte muziekliefhebber. "Mijn ouders vonden muziek belangrijk en het werd er met de paplepel ingegoten. Als kind moest ik van mijn ouders op pianoles, zo ging dat toen vaak". Het klinkt bijna als de klassieke klacht over de strenge opvoeding die toen zo gewoon was, maar al ging hij niet altijd met evenveel plezier naar pianoles, achteraf is hij maar wát blij dat hij het afgemaakt heeft.

 Lees meer in DeMooiRooiKrant van deze week