Afbeelding

Meisjes  Eerschot en jongens Dommelrode winnen Scholentoernooi

Algemeen

Sint-Oedenrode - Eindelijk was het dan 11 mei. Het scholenvoetbaltoernooi 2016 stond op het programma. Maar liefst 216 leerlingen, verdeeld over 7 jongens en 12 meisjesteams streden deze dag om de felbegeerde titel 'het beste schoolvoetbalteam 2016'.

Het toernooi is zeer goed verlopen. Onder het genot van het stralende zonnetje werd er om 13.00 uur gefloten voor de eerste wedstrijden. Door het goede weer werd het naar mate het toernooi zich vorderde drukker en drukker langs de lijnen. Nadat alle poulewedstrijden gespeeld waren stond om 17.00 de finale van de meisjes op het programma.

Deze finale ging tussen de meisjes van de basisschool Franciscus (Boskant)  en die van basisschool Eerschot 1. Na een spannende wedstrijd werd de winnaar basisschool Eerschot 1 die met 3-0 won. Basisschool Eerschot 1 ging met de Riek de Brouwer trofee naar huis. De jongens werden in 1 poule gespeeld. Deze werd gewonnen door basisschool Dommelrode en zij namen de Mies Bekkers trofee mee naar huis.

Omdat sportiviteit in de sport een van de belangrijkste dingen is, werd er voor dit toernooi ook een sportiviteitprijs uitgereikt. Deze prijs werd uitgereikt door de wethouder van sportzaken Sint-Oedenrode; 'Ad van der Heijden'. Deze prijs ging bij de jongens naar de basisschool de Springplank en bij de meisjes naar basisschool De Sprongh.

Vanuit de organisatie kan de conclusie getrokken worden dat het een geslaagd en zeer sportief scholenvoetbaltoernooi is geweest. Scheidsrechters, terreinverzorgers, wedstrijdleiding, kantinepersoneel, alle basisscholen en de vele toeschouwers  die hun teams kwamen aanmoedigen, bedankt voor deze leuke en sportieve dag.

Uitslag:

Poule A jongens              Poule C meisjes              Poule D meisjes

1 Dommelrode                  1 Eerschot 1                     1 Franciscus

2 Kienehoef                      2 Nijnsel                           2 Dommelrode 2

3 De Sprongh                   3 Odaschool 1                  3 Kienhoef 2

4 Eerschot                       4 Kienehoef 1                   4 Odaschool 2

5 Odaschool                     5 Dommelrode 1               5 Springplank

6 Nijnsel                           6 De Sprongh                   6 Eerschot 2

7 Springplank