Afbeelding

Herdenking 50e sterfdag Mgr. Bekkers

Algemeen

Sint-Oedenrode - Maandag wordt een bijzondere dag voor Sint-Oedenrode. Dan is het alweer vijftig jaar geleden dat de zeer geliefde Bisschop Bekkers stierf. Niemand minder dan bisschop Hurkmans zal een dag eerder bij de plechtigheid - die ter ere van deze gebeurtenis wordt gehouden – hoofdcelebrant zijn.

Vanaf 9.30 uur is in de St. Martinuskerk een speciale eucharistieviering. Na de viering is er een processie naar het graf van de Rooise bisschop, waarna na gebed en zegening van het graf het gilde een groet zal brengen aan de rustplaats.
Dr. J. Peijnenburg schreef het boek: 'Bekkers, een gewone bisschop voor gewone mensen'. Op deze dag zal hij dat presenteren aan het publiek. Ook is er de komende maanden (t/m augustus) een expositie over het leven van Bisschop Bekkers. De expositie wordt aanstaande zondag geopend en is in de maanden mei en juni open op woensdag en zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur. In juli en augustus is de tentoonstelling te zien op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur

Een dag later – op maandag 9 mei – zijn er om 15.00 en 19.30 uur lezingen in Odendael. Deze presentaties worden gehouden door Wim van Kreij en het is voor iedereen gratis toegankelijk. De presentatie is samengesteld met dia's over het leven en werk van Bisschop Bekkers. Ook zijn er diverse filmfragmenten in opgenomen. Onder andere diverse Brandpunt t.v.-uitzendingen en bij "Mies Bouman in de stoel". Ook hoort u hemzelf aan het woord.