Afbeelding

Rooi Werkt: actief en betrokken

Algemeen

Sint-Oedenrode - Rooi Werkt heeft afgelopen maanden niet stil gezeten. De stichting is druk geweest met het vinden en opvullen van vacatures. Daarnaast hard aan het werk om de doorstart van het project Rooi Werkt vorm te geven.

Rooi Werkt heeft de laatste maand weer kandidaten kunnen plaatsen bij Rooise Bedrijven, zoals bij Bekkers Accountants en bij de Helden van Kien. Ook hebben de leden van het projectteam weer een aantal nieuwe vacatures binnengehaald. Ze zoeken nog een handige aanpakker voor een bouwbedrijf en allround medewerkers voor twee andere Rooise bedrijven. Verder zijn er mogelijkheden voor een medewerker keuken, een junior monteur en schilders. Het projectteam krijgt ook vacatures binnen in het kader van de bestrijding van de jeugdwerkloosheid en komt dus ook graag in contact met jongere werkzoekenden.

Op de website www.rooiwerkt.nlis meer informatie te vinden over de vacatures die op dit moment open staan. Is er een passende vacature voor je bij, neem dan contact op met de stichting! Werkgevers weten Rooi Werkt steeds beter te vinden en schakelen het projectteam in als ze personeel nodig hebben. Het kandidatenbestand van Rooi Werkt groeit nog steeds. Al die kandidaten willen graag weer aan de slag.
Wanneer u als werkgever op zoek bent naar gemotiveerde medewerkers: neem contact op met het projectteam. Een van de medewerkers komt dan op korte termijn bij u langs om de vacature te bespreken. Daarna gaat het team op zoek naar passende kandidaten. Het is in veel gevallen mogelijk om kandidaten twee maanden met behoud van hun uitkering te laten werken. Aan deze proefplaatsing zijn voor werkgevers geen kosten verbonden. Rooi Werkt volgt gedurende deze periode hoe het gaat en zorgt waar nodig voor aanvullende coaching of begeleiding.
Als de kandidaat na deze proefperiode een contract krijgt aangeboden vraagt Rooi Werkt de werkgever een vergoeding als tegemoetkoming in de kosten. De vergoeding is gebaseerd op de uitkering van de betreffende medewerker gedurende die twee maanden.
Iemand met een uitkering of een oudere werknemer in dienst nemen kan financieel aantrekkelijk zijn. Voor ouderen geldt de regeling premiekorting via de belastingdienst. Veel kandidaten kunnen ook gebruik maken van een scholingsvoucher van € 1000,- voor het volgen van een opleiding.

Het team van Rooi Werkt hoort graag van u!
info@rooiwerkt.nl of 06 4434 6449