De Rooise Fenneke met haar boek 324
De Rooise Fenneke met haar boek 324

Rooise brengt boek op de markt

Algemeen

Sint-Oedenrode - Fenneke Zwaaneveld is pas 20 jaar maar heeft al heel wat letters op papier gezet. In groep 8 van basisschool de Springplank schreef zij haar eerste boek, 'De man met de snor'. Toen al genoot zij van het schrijven en het vertellen van verhalen. Nu, bijna tien jaar later heeft Fenneke haar eigen boek in productie gebracht. Het boek, 324, valt onder de noemer thrillers.

Een thriller dus. Maar de uitgever liet het ook in de categorie Horror, Fantasy en Avontuur vallen. Het boek omvat dus ontzettend veel, waardoor het niet in één hokje te plaatsen is. Een spannend boek wat je in één ruk uit wilt lezen omdat je helemaal in het verhaal wordt meegesleept.
Fenneke is ontzettend trots op het eindresultaat. "Het was oktober 2014. Ik keek in die tijd ontzettend veel horrorgames op Youtube. Ik ging mezelf afvragen wat ik hier mee kon. Daarna ben ik gewoon begonnen. Continu de tekst een beetje aanpassen, een tijdje zitten zoeken en een half jaar later was het daar. Het boek. Mijn moeder heeft me ontzettend geholpen. Zij heeft het hele boek samen met me gecontroleerd op spelfouten en andere oneffenheden. Daarna is het geworden wat het nu is." Het liefst wil Fenneke fulltime auteur worden. "Ik wordt ontzettend blij van schrijven. Ik kan dan mijn gedachten even opzij zetten en dat is genieten. Fulltime auteur worden is lastig want je komt er niet zomaar tussen. Inmiddels ben ik wel al weer met mijn volgende boek begonnen. Ik hoop dat ik steeds meer ervaring opdoe, leer en beter word." Het boek van Fenneke heeft een ISBN-nummer en is daarom bij iedere boekhandel te bestellen.