Foto: Lianne Gabriels
Foto: Lianne Gabriels

Een nacht zonder dak

Algemeen

Sint-Oedenrode - In het kader van het Jaar van Barmhartigheid veranderden jongeren tussen 12-30 jaar uit de parochies uit Heeswijk-Dinther, St. Oedenrode, Schijndel, en Veghel op 23 april de Ontmoetingstuin van CC Servaes in Dinther in een krottenwijk. Daarna werd er door diezelfde jongeren in die krotten geslapen. Doel van de actie was de jongeren te laten ervaren hoe het is om geen dak boven je hoofd te hebben en tevens geld op te halen voor steun aan straatjongeren in Bolivia, Kenia en Cambodja.

De organisatie werkte in dit project samen met Jong Bisdom Den Bosch en het Franciscaans Jongerenwerk. De krottenwijk werd opgebouwd uit karton en plastic en tijdens de koude avond konden zij zich opwarmen bij het kampvuur. In tegenstelling tot de jongeren in de echte krottenwijken, werd er voor deze jongeren een leuk programma samengesteld, met als ingrediënten een kennismakingsspel, een presentatie van Stichting Tear over straatjongeren, een kampvuur met gezelligheid en een dagsluiting met aanbidding.

Liefst 71 jongeren hadden zich voor deze actie aangemeld. Tijdens het avondprogramma tijdelijk aangevuld met sponsoren en ouders, tijdens de inloop. Ook pastoor Joost Jansen was van de partij, hij sliep niet buiten in een zelfgemaakt onderkomen van plastic of karton, maar wel op een matje. Deze actie voor Stichting Tear (The Evangelical Alliance Relief), met als werkgebied Afrika, Azië en Latijns-Amerika, werd op zondag 24 april afgesloten met een ontbijt, terugblik en eucharistieviering.