Afbeelding

Kom Maar Achterom: een fietstocht door Rooi

Algemeen

Sint-Oedenrode - Voor zondag 24 april aanstaande is een fietsroute samengesteld van ongeveer 17,5 kilometer door het mooie buitengebied van Sint-Oedenrode. Al fietsend kunt u tussen 11:00 en 17:00 uur van locatie naar locatie rijden en kijken wat voor interessants er te zien is. Bij enkele deelnemers staat de koffie en thee klaar om uw pauze te veraangenamen.

Op elk van de adressen is de routebeschrijving met de bijbehorende kaart van de fietstocht beschikbaar, zodat u ook dat adres als vetrekpunt kunt beschouwen. Atelier "Twinkelijntje" is gehuisvest aan de Leunestraat 22. Cursisten laten zien hoe zij werken met technieken in keramiek, schilderen en mozaïek. Verder is er een knutseltafel waar bezoekers aan de slag kunnen gaan.
Hoveniers, Tuincentrum & Countrystore "Peppelhoeve" Liempdseweg 6 opent het nieuwe tuinseizoen 2016, dat betekent volop inspiratie voor uw tuinontwerp en aanleg. U kunt de nieuwe collectie in de Clothing store bekijken.
In samenwerking met Haveman Kunst is de nieuwe expositie schilderijen en beelden te zien. Dit alles onder het genot van de koffie van mobiele espresso bar "Bakkie & Zo".
Bij "De Rooise Wijnboer" gelegen aan de Damianenweg 7 is het heerlijk toeven en waant u zich een beetje in Frankrijk. U wandelt door de wijngaard vergezeld en toegelicht door de wijnboer zelf. Verder kunt u de inwendige mens tegoed doen in een match van Riesling en Rooise asperges.
In "Zorgcentrum Odendael" kunt u tijdens uw fietstocht de hobby tentoonstelling "Hobby-Teto-Rooi" bezoeken, alwaar 22 Rooise exposanten hun uitmuntende verzameling of creaties laten zien. Deze expositie duurt van 11:00 tot 16:00 uur.