Afbeelding

Rondje Rooi: Gezellig toeren door Brabant

Algemeen

Sint-Oedenrode - Tot groot genoegen van klassieke auto minnend Sint-Oedenrode organiseert Rondje Rooi weer het traditionele 'Rondje Rooi'. Trotse eigenaren van auto's van 30 jaar en ouder mogen zich inschrijven.

Speciale aandacht is er voor auto's van voor 1950. Deze tijd staat bekend als de wederopbouw. Met kennis en productiefaciliteiten ging men door waar de fabrikanten voor de oorlog mee geëindigd waren. De tijd had even stil gestaan maar toen er weer geld verdiend werd kon het weer worden uitgegeven aan een nieuwe modernere auto.

De organisatie zou het leuk vinden om speciaal deze auto's door het zuidoosten van Brabant te mogen laten rijden. Over de rit zelf kunnen ze nu nog niet veel zeggen. De route is nog geheim, maar vaststaat al wel dat de auto's alleen over verharde wegen in het buitengebied zullen rijden over een afstand van ongeveer 100 kilometer. Gedurende de rit is er wederom gezorgd voor versnaperingen en is er ruim de tijd om elkaars auto's te bewonderen. Na afloop van de rit wordt er door een jury een aantal auto's extra in het zonnetje gezet.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frans Mabesoone: fammabesoone@onsbrabantnet.nl