Deze foto haalde veel punten
Deze foto haalde veel punten

Fotoclub Rooi laat grote clubs achter zich

Algemeen

Op 21 maart is de uitslag bekend geworden van de landelijke fotowedstrijd die de Fotobond jaarlijks organiseert. 180 Fotoclubs uit het hele land hadden voor de deelname aan de wedstijd elk 10 foto's van hun leden ingezonden.

Ook FotoclubRooi heeft foto's voor de wedstrijd ingezonden. Ze heeft een gedeelde 45ste plaats bereikt. Dit is een prachtig resultaat, als we bedenken dat FotoclubRooi een relatief kleine club is uit een tamelijk kleine gemeente. Daarbij moet ook worden bedacht dat sommige clubs, anders dan FotoclubRooi, leden hebben die (semi)professioneel fotograaf zijn. FotoclubRooi heeft veel grotere clubs uit vaak grotere gemeenten (soms ver) achter zich gelaten.
De plaats op de ranglijst wordt bepaald door een jury van erkende fotografen die aan elke ingezonden foto van een club een cijfer toekent. De hoogste score die een foto kan krijgen is 27 punten. Dit jaar kreeg maar één foto van de bijna 2000 inzendingen 27 punten. De optelsom van de punten van de 10 ingezonden foto's bepaalt de positie op de ranglijst.
De hoogste score voor een foto van FotoclubRooi is 23 punten, terwijl maar liefst 3 foto's 22 punten verzamelden. De foto met 23 punten is bij dit artikel geplaatst. Hij is gemaakt door Hans Vervloed. De foto probeert een beeld op te roepen van een panische vlucht door twee personen die in een onvriendelijke omgeving achtervolgd worden door een mysterieuze oude auto. De foto is samengesteld uit verschillende beelden. Al die beelden zijn overdag opgenomen en later met een fotobewerkingsprogramma zodanig gemanipuleerd dat het lijkt alsof het nacht is.