Afbeelding

Pax Kinderhulp zoekt gastgezinnen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Wie zijn wij, Pax Kinderhulp Roemenië? In Esch en omgeving is een werkgroep actief, die van 19 juli tot 4 augustus graag 16 tot 20 kinderen uit Roemenië naar Nederland wil laten komen. Wij zoeken tenminste 9, maar liefst 11 gastgezinnen, die gedurende ongeveer 3 weken gastvrijheid willen bieden aan 2 Roemeense kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Ook eenoudergezinnen, en opa's en oma's zonder thuiswonende kinderen zijn van harte uitgenodigd om mee te doen!

Waar komen de kinderen vandaan?
De kinderen voor wie wij de vakantie organiseren, komen uit een klein dorp Saniob in Roemenië. Het gaat hier om kinderen uit een kindertehuis, en ook uit het dorp zelf.

Waarom hebben deze kinderen vakantie nodig?
Deze kansarme kinderen leven vaak in armoede, en maken soms dingen mee die kinderen niet mee horen te maken. Ook kennen zij vaak geen gezinsleven. Met deze vakantie hopen wij ze een goede oppepper te geven, en een positievere blik op het leven.

Wat verwachten wij van u als gastgezin?
Dat u 2 kinderen voor een periode van 3 weken opneemt in uw huis. En dat ze gewoon kunnen meedoen in het gezin. Dure uitstapjes zijn echt niet nodig. De kinderen zijn al gebaat bij gewoon aan tafel eten, samen een (bos)wandeling maken, boodschappen doen. Gewoon een warm hart en een open huis, dat is alles wat wij van u vragen.

Wie is Pax Kinderhulp?
Pax Kinderhulp is een landelijke vrijwilligersorganisatie, die kansarme kinderen uit het buitenland gedurende een drietal weken de sfeer van een gewoon Nederlandse gezin wil laten ervaren en hen een plezierig verblijf hier wil bieden. Het gaat hier om kinderen uit kindertehuizen, kinderen die het thuis niet breed hebben, eenoudergezinnen, probleemgezinnen, kortom: kinderen met minder kansen dan onze eigen kinderen.

Wilt u meedoen en ons helpen?
Bel 0646021973 ( Harriet van der Struijk ) of ga naar de website www.paxkinderhulp-denbosch.nl. Materiële ondersteuning? Graag! Elke donatie, hoe klein ook, is welkom op NL72RABO302463674 t.n.v. Pax Kinderhulp Roemenië.