Afbeelding

Inkoop Wmo-contracten Meierijstad

Algemeen

Sint-Oedenrode - Vanaf 1 januari 2017 vormen Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel de gemeente Meierijstad. Op dit moment hebben de drie gemeenten nog afzonderlijke Wmo-contracten bij diverse aanbieders voor zorg en hulpmiddelen. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk dat een inwoner van Meierijstad in 2017 met dezelfde hulpvraag wellicht andere zorg of hulpmiddelen ontvangt.

Om dit te voorkomen hebben de colleges van Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel op 16 februari 2016 besloten om te streven naar één contract per Wmo-onderdeel (Begeleiding, Hulpmiddelen, Regiotaxi en Huishoudelijke verzorging) per 1 januari 2017. Uitgangspunt is dat er zo min mogelijk wijzigingen komen voor de huidige Wmo-klanten.

Klant centraal
De drie gemeenten onderzoeken of het mogelijk is de bestaande Wmo-contracten om te zetten naar gezamenlijke contracten. De klant staat hierbij centraal. Er wordt daarom gezocht naar een goed werkbare oplossing, met zo weinig mogelijk gevolgen voor de huidige klant.

Zo kunnen bijvoorbeeld bestaande contracten uitgebreid worden met nieuwe aanbieders, of kan er gekozen worden voor een overgangsperiode. De gesprekken met de aanbieders vinden binnenkort plaats.