Wegstromend water veroorzaakte een gat van ongeveer drie meter in doorsnede
Wegstromend water veroorzaakte een gat van ongeveer drie meter in doorsnede

Lindendijk onder water, Tartwijck zonder water

Algemeen

Sint-Oedenrode - Door een breuk in de waterleiding aan de Lindendijk zit momenteel een deel van de wijk Eerschot zonder water. Iets na de middag borrelde er in de Lindendijk water uit voetpad omhoog en kort daarna brak de waterleiding volledig. Gevolg was een overstroming van het fietspad aan de oostzijde van de Lindendijk.

Als gevolg van de leidingbreuk stroomden er grote hoeveelheden water over het fietspad. Medewerkers van de gemeentewerf hebben ter voorkoming van waterschade bij een lager gelegen huis een tijdelijke zandrug aangelegd.

"Over de oorzaak van de breuk kunnen we nu nog niets zeggen", vertelt Jos Franssen van Brabantwater. "Geruchten dat de oorzaak de bluswerkzaamheden van een brand in de Eerschotsestraat zou kunnen zijn, kan ik niet uitsluiten, maar ook niet bevestigen. Het is mogelijk dat bij het snel openen of sluiten van een brandkraan een drukgolf in de leiding wordt opgebouwd. Maar of dat dat hier ook het geval is, kan nu niet worden gezegd".

Op de vraag of andere lekken in de waterleiding de afgelopen dagen (Zeeland en Oss) of eerder dit jaar in de Wilheminastraat iets zeggen over de kwaliteit van de leidingen antwoordde Franssen: "Brabantwater heeft een groot leidingnetwerk en relatief gezien zijn er weinig storingen".

Naar verwachting is de reparatie van de waterleiding over enkele uren klaar. Daarna wordt de leiding nog een aantal keren doorgespoeld, om zeker te weten dat er geen vervuiling in het drinkwater terecht komt. Morgen wordt ter controle nog een watermonster genomen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding