Het logo van de Rooise Gaard
Het logo van de Rooise Gaard

Bijzonder plan voor nieuwe buurt de Rooise Gaard

Algemeen

Sint-Oedenrode - Wonen met het comfort van nu, maar met de charme van vroeger. Dat kan straks in een nieuwe woonbuurt aan de zuidkant van de wijk Heikant in Sint-Oedenrode. De naam van het plan is inmiddels bekend: de buurt gaat de Rooise Gaard heten. Een naam die doet denken aan groen en landelijk wonen. En dat is geheel terecht! In de eerste fase realiseert Gebr. Van Stiphout Projectontwikkeling elf bijzondere koopwoningen, gebaseerd op de rijke historie van het dorp.

De Rooise Gaard wordt een levendige nieuwe woonbuurt aan de noordrand van Sint-Oedenrode, omgeven door oude veldwegen en karakteristieke boerderijen. De buurt biedt straks plaats aan verschillende woningtypen: van starters-/tussenwoningen tot riante twee-onder-een-kapwoningen, gebouwd in de lokale bouwtraditie. Het plan is ruim en groen van opzet, met volop speelplaatsen voor kinderen, plantsoenen en zelfs een schapenweide. De woningen in de eerste fase beschikken over ruime tuinen op het zuiden. Zo gaat de Rooise Gaard straks naadloos over in het omliggende cultuurlandschap van het Groene Woud.

In de eerste fase van de Rooise Gaard wordt hedendaags wooncomfort gecombineerd met architectuur uit het verleden van Sint-Oedenrode. Onder de geplande woningen is bijvoorbeeld een reeks geschakelde tussen- en hoekwoningen. Die krijgen een stoere uitstraling, gebaseerd op een oude klompenfabriek aan de Ollandseweg. Maar er komen ook enkele statige, half vrijstaande herenhuizen, waarvan het ontwerp is ontleend aan historische gebouwen in het dorp. Kopers hebben bovendien ruime mogelijkheden om zelf indeling en afwerking te kiezen. In de Rooise Gaard creëert u dus een unieke woning die u op het lijf is geschreven.

Meer weten over de Rooise Gaard? Kijk dan op www.rooise-gaard.nl en schrijf u in voor de nieuwsbrief. Volg de Rooise Gaard ook op Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.