Ieder jaar doen duizenden mensen mee.
Ieder jaar doen duizenden mensen mee.

De Rooise Fietsvierdaagse komt er weer aan

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het is bijna zover. Op dinsdag 21 juli gaat de Rooise Fietsvierdaagse van start. Het is voor de vierde keer dat een meerdaags fietsevenement in Sint-Oedenrode overdag plaats vindt.

Door de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) is Rooi Fietst met het maximale aantal van drie sterren gewaardeerd en mag het evenement het predicaat 'Klassieker' voeren. De beweegredenen van de NTFU zijn: de prachtige routes, de leuke stempelplaatsen, de geweldige methode van het uitpijlen, de ruime parkeermogelijkheden, de EHBO-post, de pechdienst. Kortom de kwaliteit staat hoog genoteerd. Verder vallen de gemoedelijkheid en gastvrijheid op. Een pluim is er ook voor de vele vrijwilligers die erg vriendelijk en behulpzaam overkomen. Rooi Fietst heeft goede contacten met de regionale ondernemers en Het Groene Woud met als doel de regio beter op de kaart te zetten. Leuke bijkomstigheid: Sint-Oedenrode heeft de grootste dichtheid van oplaadpunten voor e-bikes in Nederland. Alle horecalocaties hebben meerdere oplaadmogelijkheden.

Er zijn dagelijks drie routes te rijden van 30, 45 en 60 km. De starttijd is tussen 9.00 en 13.00 uur. Om 17.00 uur is de sluitingstijd. Start en finish zijn dagelijks bij Camping 'De Kienehoef', Zwembadweg 37, 5491 TE in Sint-Oedenrode.

Vanaf de invalswegen in Sint-Oedenrode kunt u de blauwe ANWB-borden volgen met het campingteken van De Kienehoef of de borden van Rooi Fietst. Deelname voor vier dagen is 12 euro per persoon, een gezinstarief is 25 euro. Dagdeelname 3,50 euro. Kinderen tot twaalf jaar betalen 1 euro per dag. Meer info kunt u vinden op www.rooifietst.nl