De gymnasten waren erg blij met de gulle giften.
De gymnasten waren erg blij met de gulle giften.

"Moe? Nooit! Ik kan vaak nog wel een uurtje"

Algemeen

Jaske Leenderts is inmiddels 92 jaar en Nelleke Toelen 91 jaar. Zeer respectabele leeftijden en ze zijn ook nog eens hartstikke fit. Hoe kan dat? Wat is het geheim? Beweging! Ze sluiten zich iedere week aan bij de Ollandse gymclub, die afgelopen week haar 25-jarig bestaan vierde. Nelleke is er al vanaf het begin bij.

Goedlachs en met veel plezier poseerden de leden van het gymclubje samen met trainster Gonny van Zutphen voor de camera. Vorige week dinsdag beleefden ze samen een bijzondere dag. Zo brachten ze een bezoek aan het museum Hoeve Strobol in Nijnsel, stopten ze even bij de Vresselse Hut en genoten ze van een diner bij de Loop'r, het thuishonk van de gymnasten. Mede dankzij Ollend Dreijt Dur (schonken een cheque van 250 euro) en Jumbo (boden picknick aan) konden ze het jubileum vieren.

Vorige week vierde ook de gymclub in de wijk Kienehoef haar 25-jarig bestaan. Wat dat betreft lijkt het voor de wind te gaan, maar dat valt tegen. In Nijnsel is onlangs een gymgroepje ter ziele gegaan en onder andere in Boskant is het nog maar de vraag hoe lang dergelijke gezelschappen in leven kunnen blijven. Er is nauwelijks aanwas. De gymclub in Olland daarentegen is springlevend. "Dat komt omdat het altijd zo gezellig is", kan Nelleke niet wachten om te verkondigen. Het woord moe kent de Ollandse overigens niet. "Moe? Nooit! Ik kan vaak nog wel een uurtje", zegt ze. Van Gonny krijgt Nelleke een kleurrijke bloemenketting omgehangen. "Ook zijn de oefeningen leuk", vervolgt het boegbeeld. "Ik doe graag lopen op muziek en samen met de bal gooien." Gonny is degene die de oefeningen bedenkt. Dat doet ze al vanaf 2007. "Iedereen heeft een ander niveau en daar houd ik rekening mee", vertelt de trainster. Ze geeft oefeningen met de bal, bewegingsoefeningen en onderdelen waar muziek aan te pas komt. "Muziek van nu, maar ook van toen. Dat leukt de gymles wat op", zegt ze terecht. "Vergeet de hersengymnastiek niet", merkt een mannelijk lid op.

Welzijn de Meierij coördineert de gymgroepen in Sint-Oedenrode. Daarom was Janny Forsten even van de partij om de groep toe te spreken en Nelleke een cadeau te geven voor haar 25-jarig lidmaatschap. 'Een paar nieuwe gymschoenen', grapt iemand. Met de lol zit het wel goed in Olland. Het lijkt de reden waarom de groep nog steeds zo groot is. "Het gymen houdt jullie fit. Dat is zo belangrijk! Zeg het daarom voort: Blijf fit, ga gymen!" roept Forsten op. Iedereen die waar dan ook in Sint-Oedenrode wil gymen, kan zich aanmelden bij Welzijn de Meierij.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding