Peer en zijn team reikten 156 tasjes uit.
Peer en zijn team reikten 156 tasjes uit.

Genieten op de ladder en in de cabine

Algemeen

Daar stond hij dan weer op zijn ladder. Peer van der Linden is een goedlachse man, maar als hij de mensen met een beperking mag begroeten die meedoen aan de Truckrun dan straalt hij nog meer dan anders. Met liefde en plezier reikte hij het ene na het andere cadeautasje uit.

Met veel bombarie kwamen gisteren 156 trucks het centrum van Sint-Oedenrode binnen gehobbeld. De Truckrun uit Schijndel zorgt er voor dat mensen met een geestelijke en/of fysieke beperking om het jaar mogen genieten van een ritje in een vrachtwagen, door de gehele regio. Het is tegenwoordig een lot uit de loterij. Waar voorheen bijna tweehonderd trucks meereden, zijn er voortaan bijna een kwart minder deelnemende vrachtwagens. Dus aanmelden betekent voortaan niet direct meedoen. Degene die toch in de cabines plaats mochten nemen waren dan ook door het dolle heen. Velen van hen, waaronder ook veel Rooienaren, weten dat rond het middaguur Cafetaria de Mert wordt aangedaan, met een goedlachse Peer als gastheer.

"Ik doe dit nu alweer zo'n twaalf jaar", vertelt de ondernemer. "Vroeger mochten de vrachtwagens het dorp niet in, maar omdat burgemeester Maas dit zo'n mooi initiatief vindt, staat ook Rooi al jaren op het programma. Ik geniet er met volle teugen van. Die mensen vinden het prachtig. Hulde ook aan de organisatie, want het is een hoop geregel. Er komt beveiliging bij kijken, politie en muziek. Het is een fantastisch evenement. Daarom blijf ik dit nog jaren doen. Ook als ik ooit eens stop met mijn cafetaria." Cafetaria de Mert is al jaren sponsor en deed ook deze ronde een duit in het zakje. Net als Gerry van Gerwen en Garage Peter Opheij.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding