Susan de Bie van de ouderraad knipt het lint door en opent de schoolzone.
Susan de Bie van de ouderraad knipt het lint door en opent de schoolzone.

'Jantje' maakt plaats voor opvallende schoolzone

Algemeen

Olland - Veiligheid gaat boven alles. Vooral als het om kinderen gaat. De Ollandse ouderraad van basisschool de Sprongh pleit al enige tijd voor een meer veilige schoolzone bij De Loop'r. Die is er nu eindelijk gekomen. Lid van de ouderraad en kartrekker van dit project, Susan de Bie, opende woensdagochtend de nieuwe opvallende schoolzone.

'Lang zullen we leven'! zongen alle kinderen symbolisch op straat, toen Susan het lint doorknipte. Enkele weken geleden zijn opvallende palen en aan weerszijden van de school twee opvallende borden geplaatst die het verkeer moeten attenderen op een naderend schoolgebouw. Eerder viel het niet genoeg op dat er een school in de buurt was en dat was zowel de school als de ouderraad een doorn in het oog. "Het is hier al eens bijna misgegaan", vertelt Susan. "Daarna werden ouders verzocht om niet meer voor de school te parkeren bij het ophalen en wegbrengen van de kinderen. Daar wordt goed gehoor aan gegeven. Toch vonden we het nog niet veilig genoeg." Bij de verhuizing van het oude naar het nieuwe gebouw gaf de ouderraad aan De Sprongh de mogelijkheid om een cadeau te kiezen. Na overleg werd gegaan voor de opvallende schoolzone. "Het kost aardig wat, maar het is een goede besteding", zegt Susan tot slot.

De enige die de 'dupe' wordt, is 'Jantje'. Zo wordt het fluorescerende poppetje, wat al jaren voor aan de straat staat, liefkozend genoemd. Hij liet een gedicht voorlezen aan de kinderen met als eindconclusie dat hij blij is met een nieuw plekje op het speelterrein van de school. Daar werd hij met liefde naar toe gedragen door zijn nieuwe speelkameraadjes, de leerlingen.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding