Een opgeblazen prullenbak.
Een opgeblazen prullenbak. Foto:

In twee maanden 123 klachten over vuurwerk

112

Meierijstad – Ieder jaar weer komen er bij de gemeente en bij de politie klachten binnen over vuurwerk. Van 1 oktober tot 5 december hebben 123 mensen aan de bel getrokken bij gemeente Meierijstad. Daarvan zijn er zo’n tien schademeldingen van opgeblazen prullenbakken over verkeersborden.

De redactie van MooiRooi kreeg de afgelopen week twee mails van mensen die zich storen aan het afsteken van vuurwerk in de wijk. “De laatste maanden worden wij op het Kinderbos geplaagd door zwaar vuurwerk. Met name ‘s avonds en soms zelfs ‘s nachts. Het moge duidelijk zijn dat dit onze (nacht-) rust niet ten goede komt. Ook de dieren in het park en onze huisdieren beleven de schrik van hun leven. De politie doet niets en verwijst naar de gemeente”, is de reactie van een burger. De gemeente zegt meldingen te monitoren en boa’s in te schakelen. Die surveilleren volgens de persvoorlichter in de wijken waar meldingen zijn. Waar nodig spreken ze mensen aan, worden ze bekeurd en krijgen ze wel of geen verwijzing naar Halt. Ondanks de vele meldingen zijn er dit jaar nog geen boetes uitgeschreven en is er ook nog niemand naar Halt gestuurd.

Deze week was er ook weer een vuurwerkincident nabij sportpark de Neul. Daar werden enkele prullenbakken opgeblazen. Ieder jaar is het daar raak en dus is het een probleem wat niet snel op te lossen is.